7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasta drożdżowa (cebulowo-drożdżowa) z majerankiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Nie lepiej do tego dać po prostu drożdży nieaktywnych?
~mamjelenia May 12, 2014

brzuch po tym boli:(
~anulka May 11, 2014


Hm.. zapach bardzo nieciekawy, ale smak może intrygować :) Smakuje mi z natką pietruszki.
Solshine Nov 13, 2013

hehe, fakt! specyficzny smak i zapach, ale po 2 słoiczkach przywyknęłam i uwielbiam! <3 tylko zawsze mi się cera po tym psoci :(
~Soya May 24, 2013


rewelacja!!! dodać grzybków obsmażonych i będzie vegan jajecznica. moja propozycja na nazwę: Drożdżownica
pythonpunk May 1, 2013

To jednak nie moj smak, co mnie dziwi, bo kupna paste drozdzowa bardzo lubie. Tego nie bylam w stanie przelknac, reszta domownikow tez nie...
Ireth Apr 30, 2013

To zdecydowanie nie mój smak. Pomimo odstręczającego zapachu podczas smażenia postanowiłam tą pastę jednak skosztować i... koszmar z dzieciństwa powrócił: wątróbka w wersji vege! Masakra...
ka_sta Dec 20, 2012


niestety średnio mi smakowała.
majczi Jun 27, 2012

trochę ją zmieniłam .Razem z cebulą zesażyłam ,pokrojoną w kosteczką marchewkę,pietruszkę i seler. Było mocno "wyraziste" i "nietypowe"
Później dołożyłam resztkę pasty pomidoro-soczewicowo-gryczanej . Wtedy było suuuuper.
Dla mnie same drożdże - nie bardzo , ale właśnie w połączeniu z tą drugą pasta.... pyszne
monika77 May 18, 2012

Arcy dziwna ta pasta- ale dobra. :) Tylko wsypałam do niech chyba "całą" solniczkę i wcale nie nie było za słone...
ankaopolanka Mar 26, 2012

Bardzo ciekawy ten drożdżowo-wytrawny smak. Jak dla mnie bomba:) Troszkę przypomina mi jajecznicę z cebulą i świeżymi grzybami, za którą kiedyś przepadałam. I sycące jest.
Mitz Mar 2, 2012

Bardzo dobra pasta, cebulę kroję w kostkę. Smaczne i bardzo wartościowe smarowidło. Drożdże zawierają sporo białka i witamin z grupy B, oraz związków mineralnych. Polecam.
jokka Dec 9, 2009

Zapach drożdzy mi nie przeszkadza, jednak pasta mi nie posmakowała-bardzo zdecydowany, oryginalny smak...
~to ja Sep 27, 2009

pycha! dodalam trocze czosnku i jest pycha dzieki
~okule1977 May 7, 2009

wlasnie jem na grzance, ze szcypiorem. pychota, choc troche przesadzilam z sola :)
~aleksandra Oct 19, 2008

pycha! tylko nie wiem czemu cebula jest w talarki, ja i tak ją podziabałam na patelni, następnym razem pokroję drobno :) zapach mi w ogóle nie przeszkadza :D jestem dziwna?
~falka May 4, 2007

Pasta jest wyśmienita! Co do zapachu, kojarzy mi się z wysokopółkowymi serami (zanim zostałam weganką byłam miłośniczką serów), więc mi nie przeszkadza, wprost przeciwnie, natomiast mój mąż właśnie wietrzy kuchnię ;)
~arete Oct 22, 2005

nie maiłam w domu cebuli ... więc dałam 4 rozgniecione ząbki czosnku na 50g drożdrzy i spoooro soli ( na oliwie z oliwek)... wyszło niezłe ... PRZYPOMINA zapachem i smakiem smalec ;P
~gruba dyna ;) May 26, 2005

w smaku jest rewelacja ale moja rada przed zjedzeniem nalezy zatkac nos nastepnie wsunac kanapke do ust ugryzc...........:-)
~nachez Sep 25, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas