7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sezonowe knedle ze śliwkami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja mam na upłynnianie sposób: kartofle i mąkę dzielę na trzy i dorabiam ciasta. Troszkę więcej pracy, ale przynajmniej mniej kłopotu 😀
~Hermenegilda Sep 24, 2017

ja bym dodala sobie troche maki gdyby ciasto bylo za plynne
a co do sposobu lepienia kazdy ma inny mozna owinac ciastem sliwke a potem dlonmi uformowac kuleczke
agnmid May 9, 2012

Aha, no i brakuje mi tu soli... chyba ją dodajesz do ziemniaków albo gotowania, prawda?
patrycccja May 7, 2012

Dobra, a może jakieś triki, żeby łatwiej/szybciej lepić ładne, okrąglutkie knedle? No i jak sobie poradzić z tym, że ciasto się "upłynnia", kiedy lepienie knedli trwa zbyt długo? Trzeba wtedy dosypywać dużo mąki i... to już nie jest to. A niestety tak się dzieje, jak ktoś nie ma wprawy.
patrycccja May 7, 2012

knedle sa swietne chyba nie ma osob ktorzy ich nie lubia :)
agnmid May 7, 2012

Agnmid, robię się łakoma (bo przecież nie jestem głodna), gdy patrzę na Twoje zdjęcia przysmaków
Dana May 7, 2012

Do ciasta dodaję trochę mąki ziemniaczanej i oleju. Ciasto jest wówczas lżejsze i lepiej "trzyma się". Uwielbiamy rodzinne gotowanie knedli; to rodzaj spotkania towarzyskiego, zakończonego degustacją (skromnie powiedziane)...
Dana May 7, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas