7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Spaghetti z kurkami i sosem śmietanowo-czosnkowym (Alfredo)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


ja też nie dodałam czosnku, a zamiast śmietany kremówki wystarczyło 18% (z odrobiną cukru-pudru, żeby nie była kwaśna), parmezan pominęłam. śmietanę zagotowałam na patelni już razem z kurkami i cebulą, co by nie brudzić niepotrzebnie garnków. szczerze polecam też użyć spaghetti razowego, bo bardzo ono pasuje do sosów na bazie śmietany :) (a np. do pomidorowych czy do pesto już nie bardzo wg. mnie). aha i jak dla mnie obowiązkową (i jedyną) przyprawą w tym daniu jest zmielony pieprz czarny.
PS. to spaghetti wychodzi też w wersji vegan, robiłam kiedyś na domowej śmietanie słonecznikowej i efekt był świetny.
majczi Aug 19, 2013

Mój ulubiony sposób na kurki, z tą tylko różnicą, że robię sos na gęstej smietanie, obowiązkowo z dużą iloscią natki. Rzeczywiscie czosnek tu nie pasuje.
ryfka Sep 6, 2012

Hmm... nie chcę się czepiać, ale sos nazywa się 'śmietanowo-czosnkowy', a w przepisie nie występuje ani gram czosnku. Raczej nie pasuje on do grzybów, więc dobrze, że go nie ma, ale radzę poprawić nazwę :) A pozatym, danie jest pyszne!
Cleevlen Jul 25, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas