
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Black & white - sernik z tofu jedwabistego z bananami- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyszedł bardzo dobry, choć konkurencji z sernikiem z tofu i brzoskwiń nie wytrzymuje :) Jest delikatny w smaku, wyraźnie bananowy i kakaowy. Szkoda tylko, że następnego dnia środek z białego zrobił się szarawy... Widać banany, nawet po upieczeniu, ciemnieją. Myślę, że nieco soku z cytryny i szczypta soli do masy z tofu mogłaby trochę pomóc - przy okazji całość miałaby bardziej wyrazisty smak. Choć sernik i tak jest bardzo dobry :) Mam jeszcze jedno duże zastrzeżenie - rozmieszanie silken tofu za pomocą widelca jest słabe. Po dodaniu bananów wygląda jak coś zważonego. Nawet po upieczeniu widać w masie małe, białe kawałki. Robiąc ponownie na pewno potraktowałabym silken tofu mikserem - blender mógłby je zbyt "upłynnić" i nie wiem czy całość miałaby odpowiednią gęstość, ale mikser powinien być ok. Nawiasem mówiąc dość przypadkowe połączenie z aromatyczną konfiturą z gruszek (puszka.pl/przepis/5852-bardzo_aromatyczna_konfitura_z_gruszek_z_imbirem.html) okazało się bardzo trafione :) patrycccja Oct 6, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sernik jest pyycha! To mój pierwszy sernik z tofu, na dodatek robiony dla taty, który jest wielbicielem tego rodzaju ciasta :) Na szczęście wyszedł superowo! kasiarka Dec 23, 2011 ![]() OpenWorld - sądzę, że bułka nie jest niezbędna, budyń wsypuje się i już, jeśli ciasto posiedzi w lodówce, to na pewno da się zetrzeć :) Felodrema Sep 16, 2011
chciałam dopytać mleko roślinne to np. ryżowe sojowe itp.??
~elwi Sep 16, 2011 ![]() A obejdzie się bez posypania formy bułką tartą ? ja zawsze radze sobie z samym olejem ale jesli przepis tego wymaga to wole sie upewnic :P opakowanie budyniu trzeba wsypac i po prostu wymieszac tak ? a i tą reszte ciasta trzeba zetrzec na wierzch na tarce ? to wogole sie uda ? ciasto zetrzec na tarce ?:P OpenWorld Sep 15, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Mój pierwszy wegański "sernik", przepyszny! :)
Do końca życia zapamiętam minę wszystkożerców, gdy ich poczęstowałam, a potem sama zaczęłam jeść...
- Czy Ty jesz s e r n i k?!?!
- Niee... To Wy jecie TOFURNIK!! :D
martusiak Aug 28, 2014