7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Razowe pierogi szpinakowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Właśnie zrobiłam, ale w wersji wegańskiej. Właśnie jem, ale są jakieś takie...gniotowate :P Dodatkowo je podsmażyłam i chyba to je uratowało. Kolejnym razem chyba zmieszam mąkę razową ze zwykłą, może będą lepsze.
ego-in-Arcadia 2011-11-20 14:24:37.486

Spoko spoko, po prostu we wskazówkach wspomniałaś o jajku, a moim zdaniem lepiej tego nie robić. Więc wetknęłam swoje 3 grosze ;)
patrycccja 2011-04-24 13:37:56.061

Ja nie dodaję jajka do ciasta:), a wychodzi jędrne i spoiste. Co do fety to chodzi tu o smak, który nadaje farszowi.
patysz 2011-04-24 12:33:55.084

Jajko do pierogów? Tego się nie robi, bo ciasto będzie twarde. Lepiej dodać gorącej wody zamiast letniej (choć nigdy nie robiliśmy razowych pierogów, ale to dobra metoda). A co do farszu to weganie mogą zrobić podobny, z tofu: puszka.pl/przepis/5140-farsz-szpinak_tofu_i_pomidory_suszone.html - pyszności :)
patrycccja 2011-04-24 00:18:25.622

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas