7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Pyszny, pomimo że dodałam płatki owsiane zamiast otrębów pszennych, a resztę składników na oko, bo nie wiedziałam ile mam okary. Poza tym poszłam na prostotę i wszystko tylko wymieszałam i wrzuciłam do pieca, bez podsmażania. Na pewno skuszę się jeszcze nie raz.
Wings 2013-11-27 17:36:00.764

świetny przepis! pasztet właśnie wylądował w piekarniku, pięknie pachnie, będzie pychotka!
dzięki za pomysł :)
~paulla 2013-07-25 21:03:26.429


Świetny przepis! Wykorzystałam okarę (miałam jej mniej, ale to nie zaszkodziło pasztetowi), a powstały pasztecik b. smaczny :)
kasiarka 2011-10-25 18:48:08.38

Agnmid, a jak nie wiesz co zrobić z okarą czy innym produktem to zawsze masz... wyszukiwarkę po produktach. W tej chwili nie jest zbyt dobrze wyeksponowana (link przy wysz. tekstowej) ale warto się z nią zaprzyjaźnić :)
patrycccja 2011-04-24 23:07:54.558

okara - odpad, który zostaje z produkcji mleka sojowego. Możesz tak naprawdę użyć jej do wszystkiego - ma neutralny smak (no dobra, właściwie nie ma żadnego :D). Ale np. dorzucasz sól+pieprz+cebulę+pieczarki i masz farsz do pierogów. Albo, używasz jako surowca bazowego do ciasta - patrz mój przepis na ciasto jabłkowe. Możesz też np dorzucić do mleka sojowego, dodać owoce i otrzymasz coś jakby na kształt kaszki :)
Zanetak 2011-04-24 22:31:08.336

co to jest okara i do czego tego mozna jeszcze uzyc ?
agnmid 2011-04-24 21:33:15.282

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas