7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Pyszny, pomimo że dodałam płatki owsiane zamiast otrębów pszennych, a resztę składników na oko, bo nie wiedziałam ile mam okary. Poza tym poszłam na prostotę i wszystko tylko wymieszałam i wrzuciłam do pieca, bez podsmażania. Na pewno skuszę się jeszcze nie raz.
Wings Nov 27, 2013

świetny przepis! pasztet właśnie wylądował w piekarniku, pięknie pachnie, będzie pychotka!
dzięki za pomysł :)
~paulla Jul 25, 2013


Świetny przepis! Wykorzystałam okarę (miałam jej mniej, ale to nie zaszkodziło pasztetowi), a powstały pasztecik b. smaczny :)
kasiarka Oct 25, 2011

Agnmid, a jak nie wiesz co zrobić z okarą czy innym produktem to zawsze masz... wyszukiwarkę po produktach. W tej chwili nie jest zbyt dobrze wyeksponowana (link przy wysz. tekstowej) ale warto się z nią zaprzyjaźnić :)
patrycccja Apr 24, 2011

okara - odpad, który zostaje z produkcji mleka sojowego. Możesz tak naprawdę użyć jej do wszystkiego - ma neutralny smak (no dobra, właściwie nie ma żadnego :D). Ale np. dorzucasz sól+pieprz+cebulę+pieczarki i masz farsz do pierogów. Albo, używasz jako surowca bazowego do ciasta - patrz mój przepis na ciasto jabłkowe. Możesz też np dorzucić do mleka sojowego, dodać owoce i otrzymasz coś jakby na kształt kaszki :)
Zanetak Apr 24, 2011

co to jest okara i do czego tego mozna jeszcze uzyc ?
agnmid Apr 24, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas