7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kluchy ryżowe z nadzieniem groszkowym (gotowane)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Faktycznie, mąki trzeba dać znacznie więcej, ale sama idea :) bardzo fajna.
sachmet 2013-02-09 15:22:39.901

Spróbowałam dziś rano z zimnym ryżem - faktycznie dużo lepiej, nie klei się tak. Ale mimo wszystko łyżka mąki to za mało na taką ilość rzadkiej masy - dosypywałam stopniowo, aż wyszło ciasto dobre do lepienia kulek. Spokojnie szklanka weszła.
Zjadłam w formie kopytek, z bułką tartą podsmażoną na oleju i cukrem :) smak dzieciństwa :)
amanii 2011-03-23 10:52:46.264

Brzmi ciekawie chyba spróbuję :) Dobry pomysł na szybką kolację bo ryż każdy ma zawsze w domu, jakaś puszka czy inne nadzienie też się znajdzie :)
Malwua 2011-03-22 19:32:59.14

Wydaje mi sie tak mogło być, gorący ryż+mąka i pewnie wyszedł zmiksowany lepik? :)
~M 2011-03-22 19:30:41.452

Zastanawiam się, czy w przepisie nie ma błędu i nie powinno być 1 szklanka mąki (zamiast 'łyżka'). Kluski się nie rozgotowały i wyszły przepyszne, ale musiałam dosypać sporo mąki, żeby w ogóle dało się je brać do ręki i nadziewać. Ciasto strasznie się lepiło, nie wiem czy tak powinno być.
Może zrobiłam coś źle? Miksowałam gorący ryż tuż po odcedzeniu i jeszcze ciepły połączyłam z mąką. Może powinnam go ostudzić wcześniej, żeby uniknąć tej lepkości?
amanii 2011-03-22 19:03:42.923

nie rozgotowują się:)
z jednego worka wychodzi 5-6 sporych kulek
kra 2011-02-19 09:11:42.018

Czy te kluchy ryżowe się nie rozgotowują?
Ile klusek wychodzi z jednego worka ryżu?

Spróbuję na pewno ten przepis, brzmi zachęcająco :)
Natka 2011-02-18 10:40:19.544

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas