7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Bardzo dobra pasta, dosypałam dość dużo bazylii, czosnku i zamiast przecieru dałam koncentrat. W rezultacie trzeba było dorzucić jeszcze trochę pomidorów z puszki i wody, żeby konsystencja była odpowiednia. Ale udało się i wszystkim zasmakowało:)
~margaretka May 15, 2014

Margaryny nie używam. Brak bazylii, pieprzu i oliwy. Więc przyprawione samą solą, no i olej zamiast oliwy. I jedyny minus taki, że nie mogę przestać jeść :D To już sobie wyobrażam, jakie pyszne byłoby z tamtymi składnikami!(poza margaryną)
RudyRydz Jun 25, 2013

Przecier to przecier, a koncentrat to koncentrat :D Przecier to 100% pomidory, ugotowane i przetarte przez sitko lub zmiksowane. Koncentrat to odparowany do możliwie stałej/kremowej konsystencji przecier. Po prostu skoncentrowany przecier, dlatego koncentrat :D
Luna7 May 19, 2013

Czy przecier pomidorowy to inaczej koncentrat? Czy tez cos innego?
~Roma May 19, 2013

myślę że można :) pasta jest super! dodałam czochu, bazylii i innych paproszków. Mój faworyt- przepyszna z kiszonym ogórem, a banalna i szybka w przygotowaniu aż miło!
orzechova May 13, 2013

może głupie pytanie ale czy zamiast oliwy z oliwek można dodać normalnego oleju rzepakowego?
~wege May 9, 2013


pychotka! zrobiłam z dodatkiem czosnku, ziół, dodałam oliwy jka w przepisie i trochę wody by była mniej gęsta, a na kanapce poszła z piórkami cebuli i pomidorkiem, wymiata! napewno zagości na stałe:-) thx za przepis!
Midsummer_Night May 8, 2013

ale po co ta niezdrowa margaryna, czyli utwardzony tłuszcz...:/
~ewwa May 8, 2013

Oprócz bazylii świetne jest oregano. Inaczej niż poprzednio dodałam tylko niewielką ilość oleju i uzupełniłam wodą.
patrycccja May 3, 2013

Ile to jest 140 ml oliwy?
~Kasia Feb 19, 2013


Z dodatkiem czosnku - super! :)
kasiarka Jun 23, 2011

o! i to chodziło! dzięki! ;)
ruta Apr 25, 2011

No to zmodyfikowałam odpowiednio listę składników i przy okazji przepis awansował na wegański :)
patrycccja Apr 19, 2011

właśnie :) dodałam na początku, bo bałam się, że " scali" mi się wszystko na masę, ale późńiej okazało się, że rzeczywiście nie jest potrzebna :)
co do czosnku, do innej pastu dosypałam kiedyś granulowany... pycha!!
ruta Apr 19, 2011


Naprawdę bardzo dobre! Obawiałam się, że smak oliwy będzie zbyt dominujący, ale nic z tych rzeczy - wszystko pysznie współgra. Wersja z czosnkiem jeszcze by mi tu pasowała :) A margaryna nie jest tu konieczna.
patrycccja Apr 13, 2011

zrobiłam przed chwilą i pasta jest przepyszna!!:)
~Edyta Feb 13, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas