7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Racuchy mega bananowe - precyzyjne proporcje

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zakochałam się w tych racuchach! Pyszne, baaardzo puszyste, nie za tłuste, idealne. Jak dla mnie najlepsze jakie jadłam, a polane roztopioną, gorzką czekoladą... mmm!
~Drago May 4, 2016

ewelinajiao , ok. 30 g drożdży :) Dopisałam też w przepisie - kiedyś kostka to zawsze było 100 g a teraz są przeróżne...
patrycccja Mar 4, 2015

drożdży ile w gramach?
ewelinajiao Mar 3, 2015

Pyszne, właśnie skonczylismy jeść racuszki:) Pycha z borowkami na wierzchu i syropem klonowym...
KuchennePasje Aug 28, 2013

Są dojrzałe banany, jest mleko, mąka, drożdże i sól, również domowy ekstrakt waniliowy:) Czy jutro śniadanko! Fajny przepis, dziękuję.
KuchennePasje Aug 27, 2013

Chyba wyszło mi więcej niż 35, więc były także na śniadanie :) Mniam :)
Nula Mar 21, 2013

Haha, no popatrz, a u nas znika w max. 2 dni ;D
No i jest info: "SKŁADNIKI: NA OK. 35 RACUCHÓW" - nie powinno więc być zaskoczenia ;)
patrycccja Mar 21, 2013


Pyszne :) Wyszła mi kosmiczna ilość tych racuchów, mogłabym nakarmić cały blok :D
Nula Mar 20, 2013

Ponieważ ciasto jest gęste, polecam nakładać je na patelnię za pomocą dwóch łyżek. To znacznie ułatwia sprawę. Ogólnie przepis jest super, racuchy wychodzą zawsze pulchniutkie i smaczne ;)
ryfka Dec 29, 2012

A mi tam zawsze wychodzą z tych proporcji. Wczoraj na obiad zrobiłam z rodzynkami, polane sosem toffi. Uwielbiamy :)
ryfka May 30, 2012

Trzymałam się dokładnie proporcji i czasów, ale ciasto wyszło za rzadkie i nie wyszły takie ładne jak na zdjęciu. Opadały i były w środku lekko gliniaste :(
Asiu May 24, 2012

Dla nas pyszne.
Trzeba koniecznie odczekać te wszystkie czasy, bo inaczej wychodzą gliniane. Ja robię z mąką orkiszową wyłącznie w proporcji 2 szkl. białej i 1,5 szkl. pełnoziarnistej. Należy dodać trochę więcej wody.
A banany muszą być 4, nie 3 czy 2 tylko 4. Ostrzegam przed kombinowaniem, bo każda zmiana tutaj wychodzi na złe.
A przepis genialny.
Hannah2006 Apr 4, 2012

Super! Placki są rewelacyjne, a wskazówki bardzo pomocne. Dziękuję
~Magda Jan 19, 2012

super
niezly przepis
agnmid Jul 10, 2011

Mistrzostwo! Moje gratulacje :)
ryfka Dec 19, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas