7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sos pieczarkowo-soczewicowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

robię podobny sos, ale już nie taki błyskawiczny - soczewicę gotuję osobno z czosnkiem, sokiem z cytryny, masłem i solą (gdzieś na puszce jest dokładny przepis). na patelni podsmażam cebulę, dodaję pokrojone w plastry pieczarki, smażę to razem a później duszę z odrobiną wody. gdy grzyby są miękkie, sos zaciągam śmietaną (może być roślinna), ew. mąką, jeśli jest rzadki. dodaję soczewicę. przyprawy to w zasadzie tylko sól, pieprz, ew. sos sojowy, cząber. mi najbardziej smakuje z kaszą krakowską, ale ostatnio jadłam z jaglaną i też smacznie wyszło :).
majczi May 30, 2015

z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym smakuje idealnie-ach i ten czas przygotowania-rewelacja
szokrana Nov 28, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas