7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Śmietana sojowa (na bazie mleka sojowego)- Komentarze do przepisu -
Po dodaniu do mleka sojowego cukru trzcinowego następuje denaturacja białka więc nie można go łączyć ze sobą!
~sara Jun 25, 2016
slodziutka cytrynowa ale gesta :) pozniej sprobuje z innymi skladnikami na slono
~gosia Jun 12, 2015
Śmietana wyszła bardzo dobra, dla mnie trochę za słodka - z tą ilością cukru zastąpi raczej kremówkę, do potraw radzę dodawać minimalną ilość cukru do smaku
~eld_ Aug 11, 2014
Sprawdza się! :D
Chyba miałam zbyt soczystą cytrynę... uważam, że ilość pierwszych dwóch składników można podwoić, a resztę zostawić, jak jest, może będzie mniej wyrazista... ;) Tylko nie wiem, jak wtedy z konsystencją, muszę sprawdzić ;) Luna7 Apr 2, 2013
robiłam jakiś czas temu - z taką ilością oleju niestety nie było szans, żeby zgęstniało, musiałam dodać ponad pół szklanki. mocno wyczuwalna cytryna. do pierogów śmietana się nie sprawdziła, za słodka (mimo, że dodałam zaledwie łyżeczkę cukru), ale z zupą pomidorową całkiem nieźle się komponowała. myślę, że do deserów jak znalazł.
majczi Dec 10, 2011 Świetna sprawa, doskonale uwieńczyła moją zupę-krem z pieczarek, do innych potraw też pewnie będzie w sam raz :> Zanetak Apr 23, 2011
niestety mi nie stężało ... ratowałam nawet fixem do bitej śmietany ale lipa :( chyba za szybko wlałam olej ... ale nie poddam się i kiedyś będzie musiała wyjść :)
~clara@op.pl Mar 5, 2011
Smietanka rewelacyjna. Co prawda uzylam oliwy z oliwek (nie polecam) ale na nastepny raz bede sie scisle trzymac recepty autora ;)
Polecam :)) KRECIAK Dec 8, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
wisniowa Mar 15, 2018