7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		 
	<< powrót do przepisu
	
	Pęczak moczony ("surowy")- Komentarze do przepisu - 
			
			
				![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zawiodłam się - namoczony pęczak w ogóle nie przypomina gotowanego. Smakuje surowizną, jak świeżo wyłuskane z kłosa ziarna pszenicy. Dobra strona jest taka, że pęczak przed gotowaniem tak czy siak należy namoczyć, więc można przetestować ten patent, a później zawsze można go jednak ugotować :) patrycccja 2012-04-14 20:47:45.19  
			
			
			a zaciekawiło mnie to:). Ryżu nie próbowałam moczyć, spróbuje i dam znać
			veganjihad 2010-08-09 21:04:48.328 
			
			
			Swietny pomysl i sposob na zaoszczedzenie energii oraz czasu :)
 
		
		
	
	
	
	
	
	
	
	Czy mozna tak samo postepowac z brazowym ryzem? ~ikkka 2010-08-08 22:01:15.19 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
		
			
			
			
			 | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
patrycccja niestety smak moczonych ziaren zawsze ma do siebie, że jest `mączysty` sama średnio przepadam. przetestowałam brązowy ryż i gryczaną kaszę... czas na pęczak. :)
aloha2p 2013-08-02 13:15:37.769