7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Migdałowe księżyce (kruche ciasteczka)- Komentarze do przepisu -
...a dupka rośnie :) to mój nr 1 jeśli idzie o ciasteczka. wstyd się przyznać, ale na surowo też mi smakują. kruche, pyszne, miodzio w gębie :)
Ashabella Sep 18, 2014
ja mam chyba lepszy piekarnik, po 20 minutach w 200 stopniach pierwsza partia mi się conieco zwęgliła ;) (szczególnie w tym najmocniej nagrzanym kącie piekarnika ^^) ale nawet zwęglone ciasteczka są pyszne! nie bardzo słodkie i całkiem migdałowe.
sonnentau Feb 26, 2013
Faktycznie są smaczne, choć nie czuć migdałów, raczej wanilię. Ja bym dodała do ciasta troszkę soli, żeby smak ciasteczek był pełniejszy, nie taki płaski. Świetne z domowym dżemem truskawkowym :) Osobiście następnym razem poszukam przepisu, gdzie migdały bardziej dominują i gdzie nie ma margaryny, ale ogólnie ciasteczka są bardzo dobre. I cudownie pachną! :)
patrycccja May 12, 2012
Jak dla mnie ciastka są bez smaku. Powinnam chyba dodać ze 2 zapachy migdałowe, ponieważ smak i aromat migdałów gdzieś zniknął.
Hannah2006 May 12, 2012
Zdjęcie, które zostało wklejone do tego przepisu, pochodzi z dodatku kulinarnego do niemieckiej gazety z lat 90-tych. Najwyraźniej autorzy "moich wypieków" korzystają z tej samej bazy zdjęć.
kruszonka Apr 25, 2011
Oj tam, co za to grozi... kto sie będzie o zdjęcie sądzil, pls ;) Ale zwykła przyzwoitość by wymagała nie podbierać cudzego. Ale póki co: mogę linka do oryginału? Jakos nie moge namierzyć. Kruszonka to raczej nie autorka wskazanego bloga, wiec zdjecia usunę. Rzecz jasna.
patrycccja Feb 12, 2011
Zdjęcie, które zostało wklejone do tego przepisu pochodzi z blogu kulinarnego "moje wypieki". Dziewczyny, zastanówcie się zanim wkleicie obce zdjęcia. Za to grozi kara!!
Natka Feb 11, 2011
Mi nie wyszły. Robiłam wg przepisu i się wszystko rozjechało. Za mało mąki chyba jest. Nie ma proszku ani nawet sody...Pierwszy przepis z puszki, który okazał się niewypałem :-(
~Kasia Feb 10, 2011
upiekłam w kształcie serc, bez migdałów i nie obtoczyłam w cukrze pudrze, ale wyszły przepyszne!!! :)
do ciasta dodałam również cukier waniliowy - w przepisie nie było...piekłam na termoobiegu 150st. przez 20minut, potem w 100st. 15minut leżakowania - bałam się je spiec, a były w środku takie... nie surowe, ale... eli_winter Dec 13, 2010
Dzięki, Kuna, za wskazówkę. Piekarnik był nagrzany. Może Niemcy mają jakieś szybsze piekarniki, bo u znajomych też to trwało dobre 20-25 minut.
kruszonka Feb 25, 2010
A może wstawiłaś do zimnego piekarnika? Wtedy nic dziwnego, ze piekły się długo - zanim piekarnik się nagrzeje to trochę czasu mija... Male ciasteczka lepiej wstawiać do nagrzanego, bo inaczej zanim się upieką, mogą za bardzo się wysuszyć.
~Kuna Feb 25, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~ksz Dec 8, 2015