7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Migdałowe księżyce (kruche ciasteczka)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Po komentarzu Patrycji rozwazam uzycie masla migdalowego zamiast margaryny. I na pewno dam mniej cukru (ksylitolu), bo nei lubie za slodko
~ksz Dec 8, 2015

...a dupka rośnie :) to mój nr 1 jeśli idzie o ciasteczka. wstyd się przyznać, ale na surowo też mi smakują. kruche, pyszne, miodzio w gębie :)
Ashabella Sep 18, 2014

ja mam chyba lepszy piekarnik, po 20 minutach w 200 stopniach pierwsza partia mi się conieco zwęgliła ;) (szczególnie w tym najmocniej nagrzanym kącie piekarnika ^^) ale nawet zwęglone ciasteczka są pyszne! nie bardzo słodkie i całkiem migdałowe.
sonnentau Feb 26, 2013

Faktycznie są smaczne, choć nie czuć migdałów, raczej wanilię. Ja bym dodała do ciasta troszkę soli, żeby smak ciasteczek był pełniejszy, nie taki płaski. Świetne z domowym dżemem truskawkowym :) Osobiście następnym razem poszukam przepisu, gdzie migdały bardziej dominują i gdzie nie ma margaryny, ale ogólnie ciasteczka są bardzo dobre. I cudownie pachną! :)
patrycccja May 12, 2012

Jak dla mnie ciastka są bez smaku. Powinnam chyba dodać ze 2 zapachy migdałowe, ponieważ smak i aromat migdałów gdzieś zniknął.
Hannah2006 May 12, 2012

Ok, sama sobie odpowiem, wychodzi 34 księżyce :) A smak - c u d o w n y!
Asiu Apr 27, 2012

Ile z tych proporcji wychodzi ciasteczek?
Asiu Apr 26, 2012

Zdjęcie, które zostało wklejone do tego przepisu, pochodzi z dodatku kulinarnego do niemieckiej gazety z lat 90-tych. Najwyraźniej autorzy "moich wypieków" korzystają z tej samej bazy zdjęć.
kruszonka Apr 25, 2011

Oj tam, co za to grozi... kto sie będzie o zdjęcie sądzil, pls ;) Ale zwykła przyzwoitość by wymagała nie podbierać cudzego. Ale póki co: mogę linka do oryginału? Jakos nie moge namierzyć. Kruszonka to raczej nie autorka wskazanego bloga, wiec zdjecia usunę. Rzecz jasna.
patrycccja Feb 12, 2011

Zdjęcie, które zostało wklejone do tego przepisu pochodzi z blogu kulinarnego "moje wypieki". Dziewczyny, zastanówcie się zanim wkleicie obce zdjęcia. Za to grozi kara!!
Natka Feb 11, 2011

Mi nie wyszły. Robiłam wg przepisu i się wszystko rozjechało. Za mało mąki chyba jest. Nie ma proszku ani nawet sody...Pierwszy przepis z puszki, który okazał się niewypałem :-(
~Kasia Feb 10, 2011

upiekłam w kształcie serc, bez migdałów i nie obtoczyłam w cukrze pudrze, ale wyszły przepyszne!!! :)
do ciasta dodałam również cukier waniliowy - w przepisie nie było...piekłam na termoobiegu 150st. przez 20minut, potem w 100st. 15minut leżakowania - bałam się je spiec, a były w środku takie... nie surowe, ale...
eli_winter Dec 13, 2010

Dzięki, Kuna, za wskazówkę. Piekarnik był nagrzany. Może Niemcy mają jakieś szybsze piekarniki, bo u znajomych też to trwało dobre 20-25 minut.
kruszonka Feb 25, 2010

A może wstawiłaś do zimnego piekarnika? Wtedy nic dziwnego, ze piekły się długo - zanim piekarnik się nagrzeje to trochę czasu mija... Male ciasteczka lepiej wstawiać do nagrzanego, bo inaczej zanim się upieką, mogą za bardzo się wysuszyć.
~Kuna Feb 25, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas