7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chili con carne - w wersji wege

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

W tym przepisie jest chyba porządnie coś nie tak z gramaturą granulatu sojowego - ja użyłam 150g suchego granulatu sojowego i moje chilli składa się teraz w 80% z granulatu.
Claygirl Jan 2, 2016

Ja zamiast granulatu dałam startą kostkę tofu, która podsmażyłam razem z cebulą. Przepyszne do było ^^
Shashinka Apr 8, 2014

Chili bez mięsa to "Chili sin carne", co też jest daniem meksykańskim! :) Zamiast granulatu sojowego można dodać ciecierzycę konserwową, a zamiast bulionu warzywnego bulion grzybowy - dodaje wspaniały aromat! :) Można fajnie kombinować z tym daniem! :)
~Hiszpańska Inkwizycja Jun 8, 2013


Przepyszne!
Nula Mar 11, 2013


Pyszne danie :) Dorzuciłam do niego kukurydzę ;)
Foszkilia Aug 1, 2012

Bardzo smaczne, ale na przyszłość dam dużo mniej granulatu sojowego.
PapieroweNozyce Jul 9, 2012


Pyszności, kumin i oregano świetnie się łączą.
Warto zrobić większą porcję i zamrozić cześć w pojedynczych porcjach, nic nie traci na smaku :)
glorie Jun 13, 2012

Ja dodałam trochę kukurydzy, a zamiast granulatu sojowego użyłam pokrojonego w kostkę tofu - pycha!
poulain Jun 7, 2012

To jedno z moich ulubionych dań, robię bardzo podobnie - nie dodaję jednak suszonych pomidorów. Czasem wrzucam trochę kukurydzy z puszki, a w sezonie obowiązkowo świeżą ostrą papryczkę.
Podaję z polentą - fantastyczne połączenie :).
Mockingbird May 11, 2012

właśnie wcinam swoją robotę - nie dodałam chili, bo nie lubię.Przygotowanie (z połowy składników) zajęło mi - włącznie z przysipeszonym duszeniem - 25 minut - więc naprawdę szybkie. A do tego bardzo smanczne.
Zanetak Mar 17, 2011

aha, ważne jest również to, że pysznie smakuje również w wersji ubogiej. zamiast puszkowanych pomidorów - 1 świeży i mnóstwo ketchupu/koncentratu. obyło się również bez papryki (dzięki czemu smażenie trwało jakieś 8 minut)
~uluś Feb 3, 2011

absolutnie przepyszne! nie rozumiem, czemu nie ma komentarzy?? nie bójcie się czasu gotowania, tak naprawdę zrobienie trwa chwilę, tyle co uduszenie papryki, wg mnie minuty podane w przepisie są przesadzone, bardzo przesadzone. trzeba pamiętać o dokładnym wyciśnięciu granulatu, bo nawet usmażony może mieć wodnistą konsystencję.
~uluś Feb 3, 2011

Od dawna miałam ochotę zrobić wegetariańskie chili con carne (czyli właściwie: chili sin carne - chili bez mięsa). Wyszło bardzo dobre. Ja na koniec posypałam żółtym serem. Dawno nie byłam tak zadowolona ze swojego gotowania.
freeanke May 14, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas