7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chili con carne - w wersji wege

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

W tym przepisie jest chyba porządnie coś nie tak z gramaturą granulatu sojowego - ja użyłam 150g suchego granulatu sojowego i moje chilli składa się teraz w 80% z granulatu.
Claygirl 2016-01-02 18:33:56.973

Ja zamiast granulatu dałam startą kostkę tofu, która podsmażyłam razem z cebulą. Przepyszne do było ^^
Shashinka 2014-04-08 15:00:31.175

Chili bez mięsa to "Chili sin carne", co też jest daniem meksykańskim! :) Zamiast granulatu sojowego można dodać ciecierzycę konserwową, a zamiast bulionu warzywnego bulion grzybowy - dodaje wspaniały aromat! :) Można fajnie kombinować z tym daniem! :)
~Hiszpańska Inkwizycja 2013-06-08 10:03:16.67


Przepyszne!
Nula 2013-03-11 18:16:13.211


Pyszne danie :) Dorzuciłam do niego kukurydzę ;)
Foszkilia 2012-08-01 13:37:55.226

Bardzo smaczne, ale na przyszłość dam dużo mniej granulatu sojowego.
PapieroweNozyce 2012-07-09 18:21:21.451


Pyszności, kumin i oregano świetnie się łączą.
Warto zrobić większą porcję i zamrozić cześć w pojedynczych porcjach, nic nie traci na smaku :)
glorie 2012-06-13 12:19:49.681

Ja dodałam trochę kukurydzy, a zamiast granulatu sojowego użyłam pokrojonego w kostkę tofu - pycha!
poulain 2012-06-07 14:06:25.852

To jedno z moich ulubionych dań, robię bardzo podobnie - nie dodaję jednak suszonych pomidorów. Czasem wrzucam trochę kukurydzy z puszki, a w sezonie obowiązkowo świeżą ostrą papryczkę.
Podaję z polentą - fantastyczne połączenie :).
Mockingbird 2012-05-11 12:05:26.588

właśnie wcinam swoją robotę - nie dodałam chili, bo nie lubię.Przygotowanie (z połowy składników) zajęło mi - włącznie z przysipeszonym duszeniem - 25 minut - więc naprawdę szybkie. A do tego bardzo smanczne.
Zanetak 2011-03-17 16:24:39.098

aha, ważne jest również to, że pysznie smakuje również w wersji ubogiej. zamiast puszkowanych pomidorów - 1 świeży i mnóstwo ketchupu/koncentratu. obyło się również bez papryki (dzięki czemu smażenie trwało jakieś 8 minut)
~uluś 2011-02-03 18:52:42.06

absolutnie przepyszne! nie rozumiem, czemu nie ma komentarzy?? nie bójcie się czasu gotowania, tak naprawdę zrobienie trwa chwilę, tyle co uduszenie papryki, wg mnie minuty podane w przepisie są przesadzone, bardzo przesadzone. trzeba pamiętać o dokładnym wyciśnięciu granulatu, bo nawet usmażony może mieć wodnistą konsystencję.
~uluś 2011-02-03 18:49:17.171

Od dawna miałam ochotę zrobić wegetariańskie chili con carne (czyli właściwie: chili sin carne - chili bez mięsa). Wyszło bardzo dobre. Ja na koniec posypałam żółtym serem. Dawno nie byłam tak zadowolona ze swojego gotowania.
freeanke 2010-05-14 18:29:35.606

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas