7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sajgonki z nadzieniem ryżowo-pieczarkowo-warzywnym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

@Raq - piekarnik ;) wysmarować blachę olejem i tyle. obracać nie trzeba
tiny Dec 10, 2012


Sajgonki pycha ! Tylko mam problem. Za każdym razem gdy je przekręcam na oleju, to się rozwalają, a robię to bardzo delikatnie. Co doradzicie? Myślałem o tym, by smażyć je w głębokim oleju, bym nie musiał tego robić :)
Raq Mar 20, 2012

miałam 14 papierów ryżowych a i tak farszu zostało (chyba, że miałam jakieś wyjątkowo małe ?). dałam do 3/4 szklanki ryżu. Dopiero jak zjadłam przypomniało mi się o wasabi!!! (a zalega mi lodówce ;/). no było pychotka! aha, nie dałam marchewki.
~Ilona Sep 1, 2011

Bardzo dobra rzecz. Szybko się robi (nie licząc zawijania). Ja zmniejszyłam liczbę ryżu do 3/4 szklanki a mimo to nadal jest trochę za dużo. No i trzeba uważać przy smażeniu aby nie robić tego na zbyt mocnym ogniu bo mi tak strzeliło że nawet lodówka została ochlapana. Na pewno zrobię nie raz choć marzy mi się wersja z kiełkami.
Vanja86 Jan 7, 2011

Przepyszne !! Chociaz uwazam ze na pozostala ilosc skladnikow zecydowanie wystarczy jakies 3/4 szklanki ryzu.Farsz jest wtedy bardziej wyrazisty.
Aradia Dec 13, 2010

Ja w ogóle nie smażę sajgonek, tylko podgrzewam je na parze:)
Już dawno doszłam do wniosku, że takie są o wiele lepsze o takich wyłowionych z tłuszczu:P
Olga Nov 22, 2009

a jak smażycie sajgonki, to nie robią wam się w nich takie bomble z powietrza ?? :(
vanityy Nov 21, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas