7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pycha! Choć trochę zmieniłam przepis. Nie miałam pomidorów, więc wzięłam takie z puszki i odparowałam je maksymalnie z wody z dodatkiem dużej ilości ziół, czosnkiem i łyżką śmietany - to była pierwsza warstwa. Jako druga warstwa - papryka, bakłażan, kabaczek i cebula - wszystkie uprzednio wygrillowane na patelni. Całość posypałam startą mozzarellą. Taka kuchnia francuska z posmakiem kuchni włoskiej :)
ryfka May 31, 2013

W Lidlu też:)
sunflower_ren Oct 27, 2011

W Biedronce jest wegańskie ciasto francuskie.
~Selma Oct 27, 2011

hudini- ciasto firmy Henglein. Skład: mąką, tłuszcze roślinne, alkohol, aromaty, sól, cukier, kwasek cytrynowy
aisza Oct 20, 2009

Przepis na tartę jest jakiś niekompletny. Przecież ciasto francuskie powinno wyglądać tak jak na zdjęciu - powinno składać się z takich "listeczków". Nie uzyskamy tego, jeśli ciasto nie zostanie przełożone tłuszczem i kilkukrotnie złożone, rozwałkowane, złożone, ...
Pola, a może spróbuj z Plantą?
~k. Oct 16, 2009

W Polsce gotowe, wegańskie ciasto francuskie??? Gdzie? Jakiej firmy?
A co do etanolu, to ile go może być w takim cieście? I czy on nadal będzie obecny po upieczeniu? Przecież etanol to alkohol etylowy. Odparuje, nie? No i w końcu więcej go złapiemy pijąc pewnie nawet małą ilość jakiegoś wina - nie ma co przesadzać.
~hudini Oct 16, 2009

Można kupić gotowe francuskie- wegańskie, ale ono zawiera etanol, więc nie poleca się go, choć to duuuże ułatwienie.
aisza Oct 15, 2009

Ktoś wie może jak zrobić dobre (i tanie) ciasto wegańskie do tarty? Tanie, czyli bez wyszukanych vegan margaryn kosztujących majątek. Mnie nigdy dobre nie wyszło;(
~Pola Oct 4, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas