7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Papryka nadziewana kaszą gryczaną z pieczarkami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Właśnie takiego przepisu szukałam! Jutro na pewno zrobię na obiad i wypróbuję. Dobry pomysł z tym podlaniem wodą. W sumie nie ma to większego znaczenia, jednak u mnie u domu paprykę a faszerowanie kroiło się zawsze wzdłuż, tak, że powstawały dwie łódeczki do napełnienia.
~Dalena 2012-07-04 18:43:14.385

Do ilu stopni rozgrzać piekarnik i ile tej wody powinno być? Tak na dnie? :)
Daiana 2011-09-18 11:39:22.675


Proste i pyszne :) Ja do kaszy gryczanej z pieczarkami dodalam jeszcze pokrojonego pomidora (obranego ze skórki), ciekawie smakowało. Nadziałam fioletową paprykę, bo mnie jej kolor oczarował w sklepie, ale po sparzeniu wrzątkiem stała sie biała ;< Ktoś wie czemu?
Cleevlen 2011-09-03 12:31:30.983

albo z ryżem albo z kaszą zawsze jest pyszne i zdrowe :-)
marysia 2010-08-19 09:34:32.506

Ja do farszu dodałam jedynie sosu pomidorowego i suszonych ziół [koperek, pietruszka, bazylia].
Przepyszne danie, na pewno wrócę do tego przepisu.
amanityna 2010-08-10 12:57:33.463

to zdecydowanie jedno z moich ulubionych dań. jednak przyrządzam je trochę prościej- do piekarnika wstawiam same wydrążone papryki żeby się opiekły i dopiero potem je nadziewam farszem z kaszy i pieczarek :)
~vege 2009-09-30 15:58:17.0

Ciekawy przepis bo ta kasza przechodzi papryką. Ja polecam to tego "farszu" dodać jeszcze inne rzeczy typu kabaczek,kukurydza itp,no wiadomo im więcej tym lepiej. A polać to wodą z przyprawami,bo sama woda to jakoś tak mało smakowo:)
veganjihad 2009-09-28 18:54:31.594

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas