7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Małe tarty (tartaletki) z naturalnym jogurtem sojowym i jagodami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zrobiłam dzisiaj ciasto w formie do tarty. Na jedno jabłko wykorzystałam jedną szklankę mąki pełnoziarnistej i 1/4 białej. Ciasto łatwo się wyrabiało, łatwo się wałkowało i łatwo się wykrawało. Prezentuje się bardzo ładnie. Oczywiście, nie smakuje jak kruche na tłuszczu - jest chrupiące, twarde, nie da się jeść go widelcem. Ale według mnie bardzo smaczne :)
~Agata Jun 30, 2012


O rety, totalna porażka... Ciasto było niesamowicie lepkie, ciągnące, nie do rozwałkowania - w sumie logiczne, bo właśnie tak zachowuje się mąka z wodą. Choć myślałam, że mus jabłkowy da jednak trochę inny efekt. Po upieczeniu wyszło coś, co zupełnie nie przypominało tartaletek ze zdjęcia - mocno wyrosło i wyglądało bardziej jak muffiny ;) Do tego było bardzo zwięzłe, a smakowało jak pieczywo z posmakiem jabłkowym :/ Beztłuszczowe eksperymenty zostawię jednak innym, a sama zostanę przy kruchym spodzie, do którego tłuszcz jest konieczny.
patrycccja Jun 12, 2012

maxi, troszke wyplywa dlatego lepiej uzyc gestego jogurtu. ja dalam mrozone jagody poniewaz tutaj swieze sa za drogie, a mrozone mozna uzywac nawet w zimie. mozesz uzyc swiezych jezeli masz pod reka.
vegAnka007 Jan 6, 2010

Czy ten jogurt nie wypływa z tartaletek podczas jedzenia? I czemu jagody mrożone a nie świeże?
~maxi Jul 30, 2009

no pewnie ze moze. mozesz dodac co chcesz to tych tart, np konfitury, lub jablka i inne owoce.
vegAnka007 May 12, 2009

przepis ciekawy ... może być zwykły gęsty jogurt
Olenika92 May 9, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas