7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja zrobiłam to na zasadzie placka ale takiego zawijanego jak makowiec. Bez cukru pudru - tylko z garścią brązowego i z 1 waniliowym. I zamiast przecieru jabłkowego dałam jabłkowo gruszkowy w proporcjach: 3 małe słodkie jabłka plus 4 średnie gruszki.
Super - polecam.
fiolek_zielony Oct 15, 2013

Pollimer, brzmi pysznie! Jak robisz krem jaglano-kokosowy? Podrzuciłabyś przepis albo zapuszkowała, jeśli go tu jeszcze nie ma?
~Kora Jun 30, 2013

Wyłożyłam ciastem blachę, taką sporszą, i wyszedł mi po prostu półkruchy spód z kardamonem i cynamonem (dodałam też trochę ksylitolu, chyba niepotrzebnie). Bardzo cieniutkie, użyłam sody zamiast proszku. Włożyłam kremem jaglano-kokosowym i truskawkami polanymi wiśniową galaretką agarową, zapowiada się pysznie (jeszcze nie jestem pewna efektu, tylko podjadałam, blacha chłodzi się w lodówce). Ale jako takie ciasto "hurtowe" dla większej ilości osób super :D Tylko musi być trochę więcej "treści".
Pollimer Jun 23, 2013


Mialam troche technicznych problemow z przykryciem gory. Ale to chyba dlatego, ze wzielam duza blaszke i 1/4 ciasta na ta powierzchnie byla za mala. Nastepnym razem wezme polowe ciasta na spod i polowe na gore. Ciasto upieklam z dzemem z guajaby. Krotko mowiac - bylo pysznie! :-)
Iwo-na Feb 14, 2012

Zrobiłam ze śliwkami (a konkretniej babcinej roboty dżemem śliwkowym) zamiast z jabłkami i wyszło bardzo dobre. Dałam do ciasta jedno opakowanie cukru waniliowego i pół szklanki cukru pudru, ale śliwki były słodkie. Piekło się chyba za długo, bo 1h, mogłam potrzymać z 50min, byłoby lepsze. W każdym razie przepis świetny. Szybkie, proste i mało zmywania. Pysznie. :)
Canard Oct 7, 2010

ciutke twardy mi wyszedł ale i tak pyszny :)
kajka Sep 17, 2010

Do ciasto to osobiście dałam więcej cukru i było w sam raz słodkie. Do musu dodałam kardamonu mielonego,wiórki kokosowe i troche cukru.
Ogólnie to wielki plus za to ciacho, jest świetne i bardzo proste:)
veganjihad Jun 4, 2010

Zrobiłam :) Tylko zamiast mleka sojowego użyłam wody, zamiast rodzynek dodałam sezam i mak (chociaż babcia stwierdziła że lepsze byłoby bez niego) ;p. Cukru nie dawałam, dwa opakowanie cukru waniliowego to dla mnie aż nadto bo i tak jest bardzo słodkie.
Tylko lepsze byłoby gdybym zwiększyła nieco temperaturę do 200 stopni... albo piec powyżej godziny... ;) Polecam. lol
aśkaeddie Apr 8, 2010

Pyszne i bajecznie proste ciasto. Zrobiłam je w 2/3 z mąki razowej, użyłam tylko dwóch łyżek cukru, a do jabłek dodałam rodzynek, cynamonu i płatków migdałowych, plus trochę płatków na wierzch. Ładnie się przyrumieniły :) Przepis na pewno zagości na stałe w moim repertuarze, choć następnym razem zamiast przykrywać jabłka warstwą ciasta, zrobię z niego kruszonkę - będzie znacznie łatwiej kroić i zajadać :) Polecam!
xxl Jan 12, 2010

Bardzo dobre, tylko za mało dodałam cukru. Chciałam być sprytna i dodałam więcej musu jabłkowego z orzechami włoskimi (który dosłodziłam i wymieszałam z cynamonem), ale okazało się, że samo ciasto potrzebuje jednak więcej słodyczy. Następnym razem będzie jesienno-idealne ;).
Srebrna Oct 31, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas