7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Lody arbuzowe (sorbet)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dana mysle ze jesli najpier wzmiksujesz a pozniej zmorozisz to tego sorbetu nie medziesz mogla zjesc łyzeczka :)
~anonimowy 2012-07-11 16:16:12.216

dana- wydaję mi się że w ten sposób miąższ oddzieli się za bardzo od soku, ale tylko mi się wydaje, bo nie próbowałam
~Maria 2011-05-19 19:10:58.739

Nie, ale wiem co się stanie. Wyjdzie lód o smaku arbuzowym ;) Nawet banany lepiej jest najpierw zamrozić, a dopiero zmiksować - w ten sposób uzyskuje się lepszą konsystencję.
patrycccja 2011-05-19 19:10:33.125

Tak się zastanawiam, czy nie można najpierw zmiksować owoce + dodatki smakowe i dopiero wtedy zamrozić. Robił tak ktoś?
Dana 2011-05-19 17:57:09.918

Dodaję śmietankę i kakao ;) jak jest sezon to truskawki albo inne owoce ;) Czasem dosładzam cukrem trzcinowym, albo miodem i innymi dodatkami ;) Chociaż robiłam arbuza ostatnio samego i mi smakowało- możliwe , że to kwestia dojrzałości arbuza :)
~Silverka 2010-09-04 18:20:40.08

Rzeczywiście mdłe... Dodałam soku z cytryny i cukru, ale i to wiele nie pomogło. Coś pokombinuję następnym razem, może dodam jakiegoś soku albo innych owoców...?
Irokezik91 2010-09-03 17:55:14.882

Po 1,5 godzinie w zamrażalniku kostki wyglądały na gotowe do zmiksowania. Niestety, było trochę za wcześnie i otrzymałam właściwie sorbet z sokiem. Wszystko wróciło więc do zamrażalnika. Po kilku kolejnych godzinach (3-4?) było już super - kolor obłędny, konsystencja idealna. Tylko że sorbet był taki nieco mdły... odrobina słodu i soku z cytryny, a przy kolejnym podejściu syropu jabłkowego (zagęszczonego soku z jabłek), doskonale poprawiła smak :)
patrycccja 2009-07-29 17:35:33.508

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas