7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Spaghetti "bolognese" (z granulatem sojowym)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Jak na spaghetti bolognese to trochę liche składniki. Danie pewnie i tak dobre wychodzi, ale wegetarianie chyba nie powinni się tak bardzo bać warzyw? Ja nie wyobrażam sobie sosu bolognese bez dodatku marchewki i selera (polecam zarówno korzeniowy, jak i ten naciowy).
~Katiusza Aug 15, 2012

właśnie wypróbowałam lekko stuningowaną wersję ale jest pycha :)
~znajda Feb 12, 2012

Wypróbowałam. :) Dodałam zamiast bazylii tymianek. I łyżeczkę cukru. Smakuje super. :) Mam tylko pytanie, czy Wam też pojawia się w potrawach z granulatem taka lekka goryczka? Nie bardzo przeszkadza, ale zastanawiam się, czy tylko mi tak wychodzi. ;)
fyfyg Oct 23, 2010

Bardzo dobre danie. Polecam!
~J. Jun 30, 2010

ja robie trochę inaczej: smaże granulat razem z cebulką i doprawiam go sosem sojowym, pod koniec dodaje trochę mąki do sosu żeby był gęsty... pycha :)
Gabryella Apr 19, 2010

Ana, a co za problem dodać trochę wody lub dodatkowego przecieru? :)
~x Jan 20, 2010

jak dla mnie za gęste, i wyszło mi trochę za słone..;P
ana Jan 20, 2010

no własnie...
a ja ostatnio zrobiłam błąd, który zaważył finalnie...
najpierw obgotowałam granulat a następnie dodałam pomidorowy sos. Wyszło tak, że soląc i piepsząc ile się da (bo tylko to niestety miałam pod reką) smak sosu był wciąż ubogi no a całość niemal mdła. Zniechęciłam się bardzo, ale może kiedys skuszę się jeszcze na w.w. przepis :)
sangria Jun 30, 2008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas