7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Claudio (alternatywa pesto, z rukolą)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zrobiłam bo miałam lekko zdechłą rukolę w lodówce - całkiem niezłe, ale byłoby lepsze bez tej goryczki - spróbuję jutro podgrzać i zobaczę jak to wpłynie na smak.
kasumi90 Sep 14, 2013

Niektórzy mogą inaczej odczuwać smaki (np. dla mojego Wojtka również rzodkiewki są gorzkie), ale dla większości osób rukola JEST gorzka i już :) A dobry, niezjełczały tłuszcz to insza inszość.
patrycccja Sep 16, 2011

Rukola Nie Jest Gorzka ... Gorycz pochodzi prawdopodobnie ze źle przechowywanej(np. w sklepie) oliwy. Miałam taki przypadek i od tamtej pory zawsze sprawdzam przed dodaniem. Goryczka była przeraźliwa :(.
~JA Sep 16, 2011


oceniam bo zrobiłam coś bardzo podobnego:)! jakiś miesiąc temu miałam wędniejącą rukolę w lodówce i właśnie za eksperymentowałam w podobny bardzo sposób. rukola, czoch, ser, oiliwa? i jakieś przyprawy. wyszło gorzkie bardzo, ale tak intrygujące w smaku, że ciągle podjadałam i zjadłam całość :) na pewno nie na każde podniebienie, ale mi pasuje.
MEDeah Jul 12, 2011

Rukola jest gorzka, więc czego się spodziewać :) Ale traci tę gorycz pod wpływem ciepła - proponuję więc ją krótko podsmażyć/ poddusić (zobacz inny przepis z tym patentem: puszka.pl/przepis/4530-makaron_z_suszonymi_pomidorami_tofu_i_rukola.html). Nie gwarantuje sukcesu, ale obstawiam, że się uda :)
patrycccja Jul 11, 2011

niestety wyszlo mi bardzo, bardzo gorzkie. co mozna dodac aby zmniejszyc ta gorycz?
martamarta Jul 11, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas