
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Botwinka- Komentarze do przepisu -![]() Dana May 21, 2016 ![]() majczi Apr 24, 2015
Idealna! Jedliśmy z ziemniakami, podsmażoną cebulką z zieloną soczewicą i koperkiem. Na talerzu ziemniaki polałam jeszcze olejem lnianym i takie połączenie bardzo polecam. Dawno nie jadłam tak pysznego obiadu! :)
vanilla Jun 3, 2014
Robiłam kilka razy botwinkę i brakowało mi tego sekretnego idealnego przyprawiania. Dziękuję! Najlepsza botwinka ze wszystkich!
~Mumi Jul 5, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mmm,najlepsza. dodałam już na talerzu łyżkę jogurtu greckiego (w sumie nadaje się równie dobrze, jak śmietana) i koperek. majczi May 17, 2013
Pyszna botwinka, robię ją już drugi raz (i na pewno nie ostatni!) ;-)
~lisica Aug 14, 2012
Właśnie się za nią zabieram:)
~wegetarianizm - żyj zdrowo May 19, 2012 ![]() zabrzanin Aug 17, 2011 ![]() sunflower_ren May 24, 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pyszna!!ja jednak zrobiłam z lanymi kluseczkami zamiast ziemniaków czy jajka. nie dodałam cukru,tylko szczyptę kwasku. Robiłam 1wszy raz a smakowała jak ta w dzieciństwie!!! koperco May 24, 2011
zrobilam bez cukru bo zupa byla bardzo slodka sama z siebie. zapomnialam tez kupic cytryny i poratowalam sie odrobina octu balsamicznego i bylo PRZEPYSZNE! dzieki za przepis, to moja pierwsza botwinka zrobiona samodzielnie, ale czuje ze wykorzystam sezon w 100%
aleksandra May 11, 2011 ![]() Irokezik91 Jul 29, 2010
bardzo dobre:) kiedys robilam ale mi nie wyszla i mialam niechec do tej zupki, ale zrobilam drugie podejscie i sie udalo. Polubilam dzieki niej bardziej buraczki. Dodalam jedynie ziela angielskiego (3 ziarenka by nie bylo za mocne) i podalam z grzankami bo ziemniakow nie mialam:) pycha
~Silverka May 28, 2010
Ja w ogóle nie dodaje do botwiny cukru. Uważam, że buraki same w sobie są słodkawe (nie tylko ja, pani Magda Gesler również). Choć spotkałam się już z wersją barszczu, który jest dosładzany i to na potęgę.
Robię tez chłodnik botwinkowy, wtedy oprócz koperku dodaję zielonego ogórka pokrojonego w kostkę, czasem małosolnego oraz grzanki ziołowe ( producent Mamut). Grzanki pod wpływem ciepła nie rozmakają. Są pyszne i chrupiące ~Natka May 25, 2010 ![]() Ineczka May 12, 2010
Zamiast cebulki dodaję zmiażdżony ząbek czosnku i koniecznie!! koperek(moja babcia dodawała jeszcze szczypiorek, ale raczej do wersji chłodnikowej). Poza tym wszystko robię tak samo:) Pyszna zupa!!
rubia May 8, 2010 ![]() Dana Apr 23, 2009
dla kompletnych laików (jakim ja byłam), uwaga na te zabawy z kwaskiem. Dałam tego jedną płaską łyżke do zupy. Masakra!!!!! nie dało sie zjeść, stanowczo mniejjjjj trzeba. Ech szkoda..;(
~monika Jun 18, 2008
bardzo smaczna zupka. nia zaingurowalam potrawy z botwinki, nigdy wczesniej nie jadlam tego uroczego warzywka i dobrze, ze sie przelamalam, bo pycha.
Rena Jun 2, 2002 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
funka funky May 22, 2016