7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Botwinka

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Przepis super-Patrycjo uwielbiam potrawy przygotowywane wg Twoich przepisów :-)
funka funky May 22, 2016

Eksperymentalne połączenie:czysta, niezabielana botwinka z gotowaną oddzielnie białą kaszą gryczaną (została mi z wczorajszego obiadu). Jak dla mnie -pycha!!!
Dana May 21, 2016

wczoraj jadłam pierwszą botwinkę w sezonie, dziś chyba robię kolejną, pyszna!! na bulionie z prawdziwych warzyw, z ziemniakami w kostkę, jajkiem, śmietaną i koperkiem. a liście botwinki dodaję chwilę przed wyłączeniem zupy, bo miękną w mig.
majczi Apr 24, 2015

Idealna! Jedliśmy z ziemniakami, podsmażoną cebulką z zieloną soczewicą i koperkiem. Na talerzu ziemniaki polałam jeszcze olejem lnianym i takie połączenie bardzo polecam. Dawno nie jadłam tak pysznego obiadu! :)
vanilla Jun 3, 2014


Wyszła dokladnie tak jak botwinka powinna smakować :)
Kociabanda Jun 3, 2014

Robiłam kilka razy botwinkę i brakowało mi tego sekretnego idealnego przyprawiania. Dziękuję! Najlepsza botwinka ze wszystkich!
~Mumi Jul 5, 2013


mmm,najlepsza. dodałam już na talerzu łyżkę jogurtu greckiego (w sumie nadaje się równie dobrze, jak śmietana) i koperek.
majczi May 17, 2013

Pyszna botwinka, robię ją już drugi raz (i na pewno nie ostatni!) ;-)
~lisica Aug 14, 2012

botwinka wyszla wysmienita! dziekuje za przepis! :)
Namaste May 23, 2012

Właśnie się za nią zabieram:)
~wegetarianizm - żyj zdrowo May 19, 2012

tydzień temu był mój pierwszy raz, dzisiaj zrobiłem powtórkę z ubiegłego tygodnia - smakowała zupa znakomicie. No i naprawdę nie wiem, czemu się nigdy wcześniej za botwinkę nie brałem? :)
zabrzanin Aug 17, 2011


moja uwielbiana zupka od dzieciństwa:)) Pyszota!!
seszensue May 27, 2011

Zrobiłam niedawno, to moja pierwsza botwinka ;) Nie wiem czemu wcześniej nie robiłam tej zupki, jest przepyszna ^_^
sunflower_ren May 24, 2011


pyszna!!ja jednak zrobiłam z lanymi kluseczkami zamiast ziemniaków czy jajka. nie dodałam cukru,tylko szczyptę kwasku. Robiłam 1wszy raz a smakowała jak ta w dzieciństwie!!!
koperco May 24, 2011

zrobilam bez cukru bo zupa byla bardzo slodka sama z siebie. zapomnialam tez kupic cytryny i poratowalam sie odrobina octu balsamicznego i bylo PRZEPYSZNE! dzieki za przepis, to moja pierwsza botwinka zrobiona samodzielnie, ale czuje ze wykorzystam sezon w 100%
aleksandra May 11, 2011

EXTRA! Pierwszy raz robiłam coś z botwinką i ogólnie mam problem z doprawianiem zup, ale wyszło zaskakująco dobre!
Irokezik91 Jul 29, 2010

bardzo dobre:) kiedys robilam ale mi nie wyszla i mialam niechec do tej zupki, ale zrobilam drugie podejscie i sie udalo. Polubilam dzieki niej bardziej buraczki. Dodalam jedynie ziela angielskiego (3 ziarenka by nie bylo za mocne) i podalam z grzankami bo ziemniakow nie mialam:) pycha
~Silverka May 28, 2010

Ja w ogóle nie dodaje do botwiny cukru. Uważam, że buraki same w sobie są słodkawe (nie tylko ja, pani Magda Gesler również). Choć spotkałam się już z wersją barszczu, który jest dosładzany i to na potęgę.

Robię tez chłodnik botwinkowy, wtedy oprócz koperku dodaję zielonego ogórka pokrojonego w kostkę, czasem małosolnego oraz grzanki ziołowe ( producent Mamut). Grzanki pod wpływem ciepła nie rozmakają. Są pyszne i chrupiące
~Natka May 25, 2010

mniam
agapotrykus May 24, 2010

Ta zupa jest obłędna! Dodałam odrobinę śmietany i podałam z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, rozgniecionymi i posypanymi sporą ilością porządnie przysmażonej cebuli.No pycha! :)
Ineczka May 12, 2010

Zamiast cebulki dodaję zmiażdżony ząbek czosnku i koniecznie!! koperek(moja babcia dodawała jeszcze szczypiorek, ale raczej do wersji chłodnikowej). Poza tym wszystko robię tak samo:) Pyszna zupa!!
rubia May 8, 2010

Zupa jest tak pyszna, że zgłaszam zapotrzebowanie na całoroczną sprzedaż botwinki. Chciałabym ją jeść częściej, więc proszę: może ktoś wymyśli taką odmianę botwinki, żeby można było o każdej porze roku rozkoszować się jej smakiem.
Dana Apr 23, 2009

dla kompletnych laików (jakim ja byłam), uwaga na te zabawy z kwaskiem. Dałam tego jedną płaską łyżke do zupy. Masakra!!!!! nie dało sie zjeść, stanowczo mniejjjjj trzeba. Ech szkoda..;(
~monika Jun 18, 2008

bardzo smaczna zupka. nia zaingurowalam potrawy z botwinki, nigdy wczesniej nie jadlam tego uroczego warzywka i dobrze, ze sie przelamalam, bo pycha.
Rena Jun 2, 2002

W razie kłopotów z doprawieniem botwinki dolewam koncentratu barszczu czerwonego
Kinga Jun 26, 2000

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas