7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

naleśniki kukurydziane

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Żeby naleśniki się nie rozpadały najlepiej dodać "na oko" trochę mąki ziemniaczanej ;)
VeGe Nov 21, 2012

ja robi tylko naleśniki kukurydziane (w sumie mama mi robi :D), ale faktycznie, ciężko się smaży jeśli nie zawierają dodatku mąki z glutenem, np. pszennej. stosunek mąki pszennej do kukurydzianej to ok. 1,5:3 lub 2:3. polecam, te naleśniki są najlepsze, są miękkie, elastyczne, żółciutkie i pyszne. aha woda może być zimna, można też ją zastąpić mlekiem sojowym.
majczi Jan 7, 2012

Da się:) Można mieszać z cieciorkową mąką, dobrze im robi mleko sojowe albo owsiane. Oraz czarnuszka jako przyprawa. Patelnia musi być porządna. A ja robie masę wcale nie gęstszą od naleśnikowej. Pozdrawiam
~krystyna m. Apr 2, 2010

Przepis porażka, wogóle sie nie trzymają kupy te naleśniki, nie ma mozliwości żeby zrobić je z mąki kukurydzianej.
~lukk Jan 12, 2010

Ahaaaaaaa, a dlaczego miałaby nie być vegan? o.O Zawsze byłam zdania, że mąka (a tym bardziej z kukurydzy ^^) to (pół)produkt roślinny. No chyba, że chodzi Ci o jakieś tam robaczki, które zupełnie przypadkiem dostaną się do procesu przerabiania ziaren na mąkę (ale wtedy dotyczyłoby to również i zbóż ^.-). Ale to już Twój wybór ^^
Shaera Jul 22, 2009

Czy mąka kukurydziana jest zawsze wegańska???????????
~ahaaaaaaa Jul 21, 2009

a czemu porazka? robi sie przeciez tortille kukurydziane
zima Jun 20, 2009

najgorszy przepis świata
jeżeli masz zbęde składniki i czas to możesz spróbować.Porażka.
~Maciek Jun 14, 2007

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas