7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Moja wersja też jak patryccji, ale zamiast slodkiej papryki dałam ostrą.kolejny świetny przepis na ziemniaki. Kto sprobuje nie pozaluje :-)
mańka Sep 27, 2016


Zrobiłam tak jak patryccja i wyszło niebo w gębie - szybki i prosty obiadek :)
czemutotak Mar 27, 2015

To danie nie tylko wygląda bardzo smacznie, ale i takie jest... Niebo w gębie :) Polecam :)
Ervisha May 17, 2014

Bardzo dobre danie, rzeczywiście podchodzi pod smak gołąbków :)
Katioczka Feb 19, 2014

Pycha! Nie miałam w domu cebuli i ziemniaków ale i tak wyszło rewelacyjne. Następnym razem dodam do tego ryż oraz soczewicę i będą "gołąbki". :>
Sarkafarka Dec 13, 2013

Pycha! Skojarzenia z gołąbkami faktycznie nie jest bezpodstawne - ciekawe jak wyszłoby z ryżem ;D Pokroiłam ziemniaki w cienką kostkę (1/2 cm grubości) dzięki czemu szybciej się ugotowały i danie robiło się zdecydowanie krócej! :) Zamiast maggi dałam trochę bulionu w proszku i sosu sojowego, a dodatkowo słodką paprykę; cukier oczywiście pominęłam. Z ważnych zmian: nie dodawałam pomidorów, bo od kwasu ziemniaki dębieją; wszystko dusiłam w większej ilości wody, a na koniec doprawiłam koncentratem pomidorowym.
Dochodzę do wniosku, że kapustę pekińską można udusić z czymkolwiek, a i tak będzie pycha. Robiłam już:
puszka.pl/przepis/2865-duszona_kapusta_pekinska_skropiona_sosem_sojowym.html
puszka.pl/przepis/4244-kapusta_pekinska_duszona_z_sosem_sojowym_czosnkiem_i_natka.html
puszka.pl/przepis/2662-kapusta_biala_lub_pekinska_z_pieczarkami_na_oliwie.html
a teraz tą :) Zawsze wychodzi!
patrycccja Dec 19, 2012

To jest genialne! dodałam jeszcze 200 g pieczarek, ale nie dodałam cukru. Smak przypomina mi kapustę z sosem od gołąbków mojej mamy, których nie jadłam z oczywistych przyczyn, a tu proszę! Smak dzieciństwa! Dodaję też tymianek :) dzięki za przepis :)
banka Dec 17, 2012


Danie jest pyszne i łatwe w przygotowaniu. Moi znajomi są zachwyceni. Ja dodaję jeszcze czosnek.
Melisa Dec 17, 2011

bardzo dobre, brawo dla twórczyni przepisu
~wojownik z osiedla May 7, 2011

Przepyszne !!! :)
seszensue Sep 12, 2010

Bardzo smaczne danie, polecam
olgwie Jan 11, 2010

całkiem, całkiem :) W smaku kojarzy się lekko z gołąbkami.
Dobromiła Mar 10, 2009

raczej surowe, przez 30 min duszenia zdązą zmięknąć jeśli będą pokrojone w kostkę.
autor anonimowy Apr 20, 2006

te ziemniaki do podsmażonej cebulki to juz ugotowane? wiem wiem, ze odpowiedź niektórymwydaje się oczywista...niektórym nie :D:P
~med Apr 19, 2006

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas