7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		 
	<< powrót do przepisu
	
	Kapusta pekińska duszona z ziemniakami- Komentarze do przepisu - 
			
			
				![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam tak jak patryccja i wyszło niebo w gębie - szybki i prosty obiadek :) czemutotak 2015-03-27 11:09:08.997  
			
			
			To danie nie tylko wygląda bardzo smacznie, ale i takie jest... Niebo w gębie :) Polecam :)
			Ervisha 2014-05-17 13:55:15.941  
			
			
			Pycha! Nie miałam w domu cebuli i ziemniaków ale i tak wyszło rewelacyjne. Następnym razem dodam do tego ryż oraz soczewicę i będą "gołąbki". :>
			Sarkafarka 2013-12-13 13:28:58.01  
			
			
			Pycha! Skojarzenia z gołąbkami faktycznie nie jest bezpodstawne - ciekawe jak wyszłoby z ryżem ;D Pokroiłam ziemniaki w cienką kostkę (1/2 cm grubości) dzięki czemu szybciej się ugotowały i danie robiło się zdecydowanie krócej! :) Zamiast maggi dałam trochę bulionu w proszku i sosu sojowego, a dodatkowo słodką paprykę; cukier oczywiście pominęłam. Z ważnych zmian: nie dodawałam pomidorów, bo od kwasu ziemniaki dębieją; wszystko dusiłam w większej ilości wody, a na koniec doprawiłam koncentratem pomidorowym.
Dochodzę do wniosku, że kapustę pekińską można udusić z czymkolwiek, a i tak będzie pycha. Robiłam już: puszka.pl/przepis/2865-duszona_kapusta_pekinska_skropiona_sosem_sojowym.html puszka.pl/przepis/4244-kapusta_pekinska_duszona_z_sosem_sojowym_czosnkiem_i_natka.html puszka.pl/przepis/2662-kapusta_biala_lub_pekinska_z_pieczarkami_na_oliwie.html a teraz tą :) Zawsze wychodzi! patrycccja 2012-12-19 18:04:53.8  
			
			
			To jest genialne! dodałam jeszcze 200 g pieczarek, ale nie dodałam cukru. Smak przypomina mi kapustę z sosem od gołąbków mojej mamy, których nie jadłam z oczywistych przyczyn, a tu proszę! Smak dzieciństwa! Dodaję też tymianek :) dzięki za przepis :)
			banka 2012-12-17 14:49:40.875 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Danie jest pyszne i łatwe w przygotowaniu. Moi znajomi są zachwyceni. Ja dodaję jeszcze czosnek. Melisa 2011-12-17 13:35:25.511 
			
			
			bardzo dobre, brawo dla twórczyni przepisu
			 
		
		
		
		
		
		
		
		~wojownik z osiedla 2011-05-07 13:23:14.908 
			
			
			raczej surowe, przez 30 min duszenia zdązą zmięknąć jeśli będą pokrojone w kostkę.
			 
		
		autor anonimowy 2006-04-20 00:00:00.0 
			
			
			te ziemniaki do podsmażonej cebulki to juz ugotowane? wiem wiem, ze odpowiedź niektórymwydaje się oczywista...niektórym nie :D:P
			 
		
		
	
	
	
	
	
	
	
	~med 2006-04-19 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
		
			
			
			
			 | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
mańka 2016-09-27 23:09:46.6