7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Dynia duszona z pomidorami (w śmietanie lub bez)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Taka dynia swietnie pasuje do makaronu! Robie ja zawsze z cebula i dodaje jeszcze czosnku, ale bez smietany. Sprobuje raz ze smietana.
Iwo-na Sep 5, 2010

Masz racje patrycccjo. A poza tym wixa, mozna samemu zrobic weganska smietanke: garsc obranych migdalow zmiksowac w blenderze(lub blenderem recznym) w niewielkiej ilosci wody(akurat tyle, ze woda pokrywa te migdaly), nastepnie wciaz miksujac dodawac olej w takiej ilosci, zeby mix-migdalowy zrobil sie podobny w konsystencji wlasnie do smietany. Ilosc migdalow zalezy od ilosci potrzebnej smietanki. Mozna wyprobowac z innymi orzechami. Osobiscie robilam taka smietane jeszcze z pestek slonecznika i nieprazonych orzechow ziemnych. Ale migdalowa jest chyba najlepsza. I mysle, ze jest calkiem dobra alternatywa do zwyklej smietany. Tylko nie mozna jej ubic;-)
Iwo-na Sep 5, 2010

Wixa, litości, przecież masz jak wół: "0,5 szklanki śmietany (można pominąć)". Można pominąć, więc istnieje wersja wegańska tego dania, prawda? Szczerze mówiąc już mam tak dosyć tego typu uwag, że ręce opadają... Naprawdę mnie to załamuje, bo albo ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem, albo kierują nimi złe intencje - nie wiem co gorsze.
patrycccja Sep 1, 2010

jak to moze byc weganskie danie skoro jest ze smietana? zle oznaczenie
~wixa Sep 1, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas