7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Jadłam to w libańskiej restauracji pod nazwą baba ghanoush :))) ale szczerze mówiąc, sama boję się to zrobić, żeby nie zepsuć :))) jeszcze jest u mnie nawyk ignorowania przepisów z uzyciem piekarnika-przez długi czas go po prostu nie miałam(za dużo miejsca zajmował :)))) )
~Karolina ;D Jul 9, 2013

Dzięki temu skórka później łatwiej schodzi.
~pat May 1, 2010

A po co wsadzamy tego bakłażana do torby?
wiesenna May 1, 2010

Pychotka :) Zrobiłam na bazie oleju z orzechów włoskich (dodałam tylko łyżeczkę) i dorzuciłam czubatą łyżkę czarnych oliwek. Super sprawa!
mathilda Apr 30, 2010

O, dzięki :) to jednak poświęcę trochę więcej czasu, myślę, że warto :)
mathilda Apr 29, 2010

Dość mocno będą różnić się aromatem - takie pieczone w piekarniku, najlepiej aż do przypalenia skórki, mają super dymny aromat, którego przy smażeniu raczej nie uzyskasz. Na pewno pasta i tak będzie pyszna, choć oryginałowi nie dorówna :)
patrycccja Apr 29, 2010

a można je pokroić w plastry i podpiec na patelni?? No wiem, że to nie to samo, ale czy bardzo takie upieczone w piekarniku różnią się od usmażonych na prawie suchej patelni?
mathilda Apr 29, 2010

To już kolejna pasta z bakłażana, którą robimy. Wyszła pycha! :) Czosnek nadaje delikatnego aromatu, więc nawet tym, co nie są specjalnymi wielbicielami czosnku, powinno smakować. I tylko jednego żałuję - że bakłażan tak strasznie długo się piecze ;) A przy okazji - zamiast obierać go ze skórki lepiej, moim zdaniem, wybrać środek łyżką. Inaczej trochę miąższu odchodzi ze skórką.
patrycccja Nov 15, 2009

bakłazany mozna wstępnie rozciapciac widelcem (po upieczeniu, przed miksowaniem) - to jest taki test dla nich ;) jak się nie dają łatwo rozciapciac, to są niedopieczone i trzeba dopiec, bo będą niedobre
~Liluch Aug 30, 2006

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas