7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Jadłam to w libańskiej restauracji pod nazwą baba ghanoush :))) ale szczerze mówiąc, sama boję się to zrobić, żeby nie zepsuć :))) jeszcze jest u mnie nawyk ignorowania przepisów z uzyciem piekarnika-przez długi czas go po prostu nie miałam(za dużo miejsca zajmował :)))) )
~Karolina ;D 2013-07-09 12:18:30.667

Dzięki temu skórka później łatwiej schodzi.
~pat 2010-05-01 20:39:57.931

A po co wsadzamy tego bakłażana do torby?
wiesenna 2010-05-01 12:09:11.76

Pychotka :) Zrobiłam na bazie oleju z orzechów włoskich (dodałam tylko łyżeczkę) i dorzuciłam czubatą łyżkę czarnych oliwek. Super sprawa!
mathilda 2010-04-30 18:26:31.609

O, dzięki :) to jednak poświęcę trochę więcej czasu, myślę, że warto :)
mathilda 2010-04-29 20:36:32.153

Dość mocno będą różnić się aromatem - takie pieczone w piekarniku, najlepiej aż do przypalenia skórki, mają super dymny aromat, którego przy smażeniu raczej nie uzyskasz. Na pewno pasta i tak będzie pyszna, choć oryginałowi nie dorówna :)
patrycccja 2010-04-29 19:55:17.604

a można je pokroić w plastry i podpiec na patelni?? No wiem, że to nie to samo, ale czy bardzo takie upieczone w piekarniku różnią się od usmażonych na prawie suchej patelni?
mathilda 2010-04-29 19:08:57.108

To już kolejna pasta z bakłażana, którą robimy. Wyszła pycha! :) Czosnek nadaje delikatnego aromatu, więc nawet tym, co nie są specjalnymi wielbicielami czosnku, powinno smakować. I tylko jednego żałuję - że bakłażan tak strasznie długo się piecze ;) A przy okazji - zamiast obierać go ze skórki lepiej, moim zdaniem, wybrać środek łyżką. Inaczej trochę miąższu odchodzi ze skórką.
patrycccja 2009-11-15 16:11:23.365

bakłazany mozna wstępnie rozciapciac widelcem (po upieczeniu, przed miksowaniem) - to jest taki test dla nich ;) jak się nie dają łatwo rozciapciac, to są niedopieczone i trzeba dopiec, bo będą niedobre
~Liluch 2006-08-30 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas