7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Wieloowocowe powidła

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Tradycyjnie śliwkowe powidła są o niebo lepsze. W smaku i konsystencji. Wieloowocowe zrobiłam z dynią piżmową, bo tak jak hokkaido zawiera mało wody w porównaniu do większości odmian. Niestety ma też specyficzną konsystencję po uduszeniu - jest taka "skrobiowa", jej faktura jest wyczuwalna chociaż stanowi 1/4 wszystkich owoców. Może z inną odmianą dyni powidła byłyby lepsze, ale śliwkowe i tak wygrywają. Mimo wszystko wieloowocowe do masła orzechowego są bardzo w porządku :)
patrycccja Sep 27, 2013

niezłe - właśnie zbieram pomysły na zimowe przetwory, ale najpierw wypróbuję krótką serię. renata, gdzie ty to wygrzebujesz? :-)
wojmat Jul 23, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas