7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Mus jabłkowy (bez cukru)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

I wystarczy jedna pasteryzacja? wszedzie pisza,ze owoce trzeba dwa raz, drugi raz po 24h. Osobiscie wolę nie, bo za bardzo się wszytsko rozgotowuje, ale szkoda mi zeby sie zmarnowały owoce...
~sarah Apr 9, 2018

wspaniały opis - tak dokładny jak zawsze tego potrzebuję. dzięki!
~lidia Oct 10, 2016

chyba 5 dużych i 2 albo 3 małe i wyszedł idealnie cały litrowy słoik
elut Nov 6, 2011

I co, ile słoików na jaką ilość jabłek? ;)
patrycccja Oct 16, 2011

Wyszlo swietnie, zrobilam z szerej renety i kilku sslodkich, dalam cynamon i gozdziki - rewelacja:)
elut Oct 16, 2011

Hm, no właśnie w tym problem, że ostatnio nawet poczyniłam odpowiednie zapiski, żeby uzupełnić tą informację... ale je gdzieś posiałam :) Kiedy robię antonówki w słoikach (puszka.pl/przepis/5918-antonowki_w_sloikach_na_szarlotke_i_nie_tylko.html) na 1 kg liczę 1-litrowy słoik, więc tu będzie podobnie.
patrycccja Oct 15, 2011

ile jabek zuzylas i ile sloikow ci wyszlo?
elut Oct 15, 2011

Może dlatego że są modyfikacją tego przepisu... Np. puszka.pl/przepis/5337-mus_jablkowy_kokosowo-waniliowy-hit_.html - co zostało jasno zaznaczone poprzez podanie źródła :)
patrycccja Oct 4, 2010

w różnych przepisach są podobne treści żywcem zerżnięte.
~spostrzegawczy Oct 4, 2010

Ostatnio zrobiłam sobie oryginalne kanapki - najpierw położyłam cienkie plasterki banana, a na to dałam mus. Były świetne - kontrast smaków i konsystencji bardzo mi odpowiadał.
patrycccja Nov 16, 2009

nikt ci nie powie ile dokladnie. duzo zalezy od tego, w jakich warunkach bedziesz je przechowywac i jak "sterylnie" je przygotowywalas. jesli zastosujesz reguly przygotowywania przetworow (wyparzobe sloiki, czysciutkie dlonie, nie podjadanie bezposrednio z gara, zeby nawet odrobina sliny nie miala szansy sie przedostac do jablek) to sadze ze powinny wytrzymac dosc dlugo, 2 miesiace pewnie spokojnie o ile nie dluzej. nigdy jednak nie mialam szans sprawdzic tego osobiscie, bo za szybko znikaja ;)
Kuna Mar 18, 2006

"(...)i będzie je można tak przechowywać w lodówce przez co najmniej kilka tygodni, a nawet miesięcy" - to znaczy ile? :)
autor anonimowy Mar 14, 2006

Patryniu, zapomniałas że ja robiłam te jabłka od wielu lat /była to produkcja masowa/, tylko u mnie nazywały sie "jabłka duszone"
~zazdrosna mama Sep 6, 2002

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas