7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Fajna pasta. Zmieszałam ją jeszcze z podsmażonymi grzybami i też była dobra.
moni Dec 23, 2012

super przepis :)
agnmid Feb 5, 2012

A ja mięsożerny stwierdzam że rewelacyjnie nadaje się jako dodatek do mięsa z grilla :)
~Dexiu Sep 23, 2011

Pyszne! Wykorzystałam do kotletów z marchewki (puszka.pl/przepis/5468-kotlety_z_marchewki.html), na to pietruszka. Naprawdę fajne połączenie!
ryfka Mar 15, 2010

Uzupełnienie: świetne też jako pasta do pieczywa, pod pomidorka :D
patrycccja Aug 13, 2009

Mmmmm, fantastyczne :) Do smażonej cukinii, która uwielbiam, pasuje rewelacyjnie :) Tylko ziemniaki następnym razem jakoś utłukę zamiast miksować w blenderze, bo pomimo dodania oliwy i soku z cytryny były takie trochę zbyt ciągliwe. A czosnek powinno wystarczyć, jeśli utrze się na tarce o drobnych oczkach. W necie doczytałam, że tradycyjnie wszystkie składniki były ucierane w moździerzu! Najpierw czosnek z solą, a później do tego ziemniaki. Może to nawet lepszy pomysł, choć bardziej czasochłonny :)
patrycccja Aug 13, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas