7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chrupiące pieczone ziemniaki, uprzednio obgotowane

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

ostatnio przygotowałam tak ziemniaki pocięte na kształt frytek, tylko nie obijałam ich w garnku. polecam, na jakieś 1,5 kg ziemniaków użyłam tylko małego chlustu oleju, a były chrupiące, złociste i pyszne :)
majczi Feb 18, 2015


Świetne! A skórka rzeczywiście chrupiąca i przepyszna :)
Esma Sep 28, 2014


nie lubię za bardzo ziemniaków, ale te są naprawdę pyszne i chrrrrupiące
majczi May 31, 2013

Pycha! Genialny patent z tym obijaniem ziemniaczków, są wtedy w zupełnie inny sposób chrupiące, niż takie zwyczajnie upieczone ;)
ryfka Apr 12, 2013

genialne! ziemniaki wyszły rzeczywiście super chrupiące, dodałam do nich trochę oregano i słodkiej papryki i nic więcej nie było trzeba.
a z dwóch łyżek paćki ziemniaczanej, która została na ściankach garnka po potrząsaniu (trochę zbyt energicznie? ^^), wyszły bardzo fajne prawie-frytki. ;)
sonnentau Oct 5, 2012

To że mogą być bardziej chrupiące jak najbardziej do mnie przemawia :)
sunflower_ren May 4, 2011

W sumie powinny się szybciej upiec... A poza tym, przynajmniej w teorii, być bardziej chrupiące :)
patrycccja May 4, 2011

Zawsze piekę ziemniaki surowe, bo nie chce mi się najpierw gotować i też pieką się ok 40 min. Zdjęcie bardzo apetyczne, więc chyba spróbuję tego sposobu, bo jestem ciekawa czy jest różnica między takimi a pieczonymi bez podgotowania.
sunflower_ren May 4, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas