7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupa z boczniaków

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja ostatnio skusiłem się na zrobienie flaczków z boczniaków: pancook.pl/flaki-z-boczniakow/
jezyk08 Sep 26, 2016

Bardzo pyszna zupka, zrobiłam na wywarze z surowej włoszczyzny, boczniaki wspaniale smakują porządnie doprawione pieprzem, dodałam dużo pieprzu, kilka w ziarenkach i sporo z młynka.
hauadaj Mar 17, 2014


Wczoraj zrobiłam ze świeżymi warzywami ... rewelacja!
Ekasha Feb 26, 2014


Doprawiłam tak, żeby była słonawa i lekko pikantna od pieprzu, a jednocześnie żeby wybijała się delikatna słodycz warzyw. Z dodatkowych przypraw dodałam sporo pieprzu ziołowego. Wyszło pycha!!! Jeszcze lepsze niż się spodziewałam :D
Zamiast kostek warzywnych dałam zmieloną w młynku do kawy suszoną włoszczyznę (1 łyżeczka na 1 szkl. wody), a zamiast mrożonki małego pora, pietruszkę i trochę mrożonej fasolki szparagowej (gdybym nie miała, dałabym selera). Zaczęłam od przesmażenia zdekompletowanej włoszczyzny, a później jak w przepisie. Pycha :)
patrycccja Jan 10, 2014

Zupa rewelacja. Myślałam o przyprawie do flaczków, ale skończyło się na sosie sojowym, liściu laurowym i zielu angielskim. Polecam :-)
~yahha May 13, 2011

Rewelacja! Naprawdę pyszna jest ta zupa, polecam dodanie selera i doprawienie majerankiem, pieprzem ziołowym, gałką muszkatołową, lubczykiem i natką pietruszki.
fylwia Jun 7, 2010

W ten sam sposób mozna zrobić flaczki wegetariańskie-dodaje zawsze mieszanke przypraw do flaczków i musze przyznac, ze z boczniaków smaczniejsze wychodzi niz flaczki sojowe.
~agi Jan 5, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas