7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Jak najbardziej - liczy się, że na zakwasie i bez drożdży. A czy wyszedł wyrośnięty czy klapnięty to już wszystko jeno.
~zen Feb 4, 2013

i znowu mam pytanie, bo upiekłam chleb na zakwasie i wyszedł mi zakalec [pszenno-żytni razowy]. Mogę go użyć do zrobienia kwachu?
orzechova Feb 4, 2013

eeej...a drożdże mogą być piekarskie? :)
orzechova Feb 2, 2013

Ach, jak dobrze, bo ja mam tylko na zakwasie, jak najbardziej prawdziwy :) Czyli mogę robić :) Wszędzie było tylko o razowym, a wiem, że to może oznaczać tylko taki z karmelem, więc wolałam się upewnić. Super, dzięki! :D
Luna7 May 11, 2012

Luna, o chleb na zakwasie właśnie chodzi - tak jak we wszystkich przepisach z kiszeniem, np. zakwasie do barszczu czerwonego. Wiem że teraz nawet byle co z dodatkiem karmelu uchodzi za pieczywo razowe (bo przecież jest ciemne ;), ale tu chodzi o _prawdziwy_ chleb :)
patrycccja May 11, 2012

A chleb na zakwasie się nadaje? :) Chciałabym spróbować to zrobić :)
Luna7 May 2, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas