7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Czerwona kapusta z soczewicą

Dobra na ciepło i do zagotowania w słoiki

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 12

główka kapusty czerwonej
soczewica zielona (według uznania)
3 pomidory lub pomidory z puszki
4-5 cebul
koncentrat pomidorowy

olej
sól
pieprz
majeranek
słodka papryka
liść laurowy

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować. Wrzucić do dużego garnka z wodą wraz z soczewicą, pomidorami i przyprawami. W między czasie podsmażyć posiatkowaną cebulę na brązowo i również dodać do kapusty. Gotować wszystko razem do miękkości. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy.
Nadesłał(a) Gabryella, dnia: 2015-03-07 15:12:33.843
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kapusta biała z soczewicą (wegańska)
Czerwona potrawka warzywna z soczewicą (wegańska)
Curry z dyni z czerwoną soczewicą (wegańska)
Zapiekanka wielowarzywna z czerwoną soczewicą (lakto-wege)
Duszona kapusta czerwona (wegańska)
Kapusta czerwona z grochem (wegańska)
Czerwona kapusta na ciepło (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)
Zupa z kapustą włoską i soczewicą (wegańska)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas