7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zielone kluski kładzione

Kluski kładzione inaczej - z tofu i szpinakiem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

kostka tofu naturalnego (180 g)
1/2 paczki szpinaku mrożonego rozdrobnionego
ok. 10 łyżek mąki (zwykłej lub razowej)
sól

Przygotowanie:

1. Tofu zmiksować z rozmrożonym szpinakiem (dla łatwości miksowania można dodać nieco wody).
2. Dosolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać gęste ciasto (u mnie było to ok. 10 łyżek).
3. Zagotować osoloną wodę. Kluski kłaść łyżką na wrzątek, gotować chwilę po wypłynięciu na powierzchnię.

Gotowe!
Nadesłał(a) joa, dnia: Feb 21, 2014
Źródło/autor przepisu: inwencja własna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

swietny pomysl :)))
~ciocia iwonka Mar 4, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kładzione zielone kluski z tofu i szpinaku (wegańska)
Jabłkowe kluski kładzione (wegańska)
Kluski kładzione z makiem (wegańska)
Dyniowe prażuchy - szybkie kluski kładzione na talerz (wegańska)
Zielone kluski (pszenne, z natką i koperkiem) (bez ograniczeń)
Kluski gryczane (wegańska)
Kluski śląskie (wegańska)
Kluski amarantusowe (bez ograniczeń)
Kluski z "serem" (wegańska)
Pączki kładzione z serka homogenizowanego (bez jajek) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas