7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jesienna zupa gulaszowa

Rozgrzewająca wegańska, jesienna zupa, przypominająca smakiem zupę gulaszową. Bardzo smaczna i pożywna.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1-2 łyżki oleju
cebula
marchew
korzeń pietruszki
kawałek korzenia selera
4-5 ziemniaki
2 papryki czerwone
5-6 pomidorów
przyprawy: sól, mielony pieprz, mielona słodka papryka, oregano, majeranek, ew. inne przyprawy do smaku.

Przygotowanie:

Do garnka wlać olej, dodać obrane, umyte i pokrojone warzywa: cebulę, pietruszkę, marchew i seler. Dusić. W tym czasie obrać, pokroić ziemniaki - wrzucić do garnka. Dolać wody, aby przykryła ziemniaki. Na koniec, gdy ziemniaki będą miękkie, dodać pokrojoną paprykę oraz pomidory. Zagotować, doprawić do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Zupę gotuje się szybko, bo w czasie duszenia jednych warzyw myjemy, obieramy i kroimy kolejne warzywa. Ja używam olej z pestek winogron - jest bezzapachowy i bezsmakowy, nie zmienia smaku warzyw. Proporcje i ilość wody można oczywiście zmieniać w zależności od upodobań. Życzę smacznego :)
Nadesłał(a) Dana, dnia: 2013-10-06 12:06:05.456
Źródło/autor przepisu: modyfikacja przepisu na gulasz z ziemniaków
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa gulaszowa (wegańska)
Gulaszowa (wegańska)
Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska)
Jesienne sajgonki (wegańska)
Jesienne placki ziemniaczano-marchewkowe (ovo-wege)
Jesienne placki jarzynowe z sosem czosnkowym (wegańska)
Jesienny kompot z rajskich jabłek, rokitnika i tarniny (wegańska)
Letnio-jesienna potrawka z cukinii albo kabaczka, pomidorów i papryki (wegańska)
Zupa ogórkowa (lakto-wege)
Zupa bakłażanowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas