7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Maliny nadziewane czekoladą

Ładna i pyszna przekąska, idealna np. na imprezy. Znalazłam kiedyś ten patent w internecie, ale niestety nie pamiętam autora. Przypomniał mi się ten pomysł, gdy robiłam czekoladową polewę do ciasta z malinami.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

duże, ładne maliny
gorzka czekolada
mleko sojowe

Przygotowanie:

Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (ustawiając jak najmniejszą moc) z odrobiną mleka sojowego - tak powstałą masą napełniamy środki malin za pomocą szprycy bądź małej łyżeczki.

Wkładamy do lodówki i czekamy aż zastygnie, następnie delektujemy się boskim smakiem. ;)

Wskazówki i uwagi:

Mniej elegancka wersja dla leniwych: wrzucamy maliny do miski, zalewamy rozpuszczoną czekoladą, lekko mieszamy, czekamy aż zastygnie (albo i nie; co kto woli ;)
Nadesłał(a) Nurkan, dnia: Aug 20, 2013
Źródło/autor przepisu: inspiracja znaleziona kiedyś w internecie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Clafoutis z malinami (bez ograniczeń)
Chłodnik z arbuza i malin (lakto-wege)
Naleśniki półrazowe z malinami (bez ograniczeń)
Placuszki z malinami / poziomkami (wegańska)
Dżem z jabłek z malinami (wegańska)
Kisiel ze świeżych malin (wegańska)
Biała czekolada (wegańska)
Czekolada z herbatnikami (lakto-wege)
Czekolada pitna (wegańska)
Pierogi z czekoladą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas