7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krumpirusza - czyli paszteciki z ciasta francuskiego z ziemniakami

Krumpirusza jest popularnym "fast foodem" w Bośni i Hercegowinie. Ratowała mi życie, kiedy na horyzoncie nie było niczego w wersji wegańskiej. Tak sobie wyobraziłam jej wykonanie i smakuje prawie identycznie.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ciasto francuskie (wegańskie)
2 ziemniaki
1 cebula
3 łyżki oleju
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy. Cebulkę posiekaną w kosteczkę podsmażamy do zarumienienia na małej ilości oleju. Ziemniaki "tłuczemy" z olejem, dodajemy soli, odrobinę pieprzu, podsmażoną cebulkę, mieszamy.

Ciasto francuskie dzielimy na małe kwadraciki, wypełniamy farszem, zaklejamy. Pieczemy w temperaturze 180 st. C przez ok. 15 minut.
Nadesłał(a) kiń, dnia: 2013-03-31 21:04:49.21
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Paszteciki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym (wegańska)
Paszteciki francuskie (z gotowego ciasta francuskiego) z pieczarkami i serem (bez ograniczeń)
Francuskie paszteciki na słono - z kukurydzą, pomidorem i serem (bez ograniczeń)
Paszteciki francuskie z kapustą, cebulą i marchewką (wegańska)
Szparagi w cieście francuskim (lakto-wege)
Chrupiące francuskie paszteciki (rożki) z kozim serem i tymiankiem (bez ograniczeń)
Wiosenne paszteciki francuskie - z pastą fasolową, rzodkiewką i ogórkiem (wegańska)
Krucho-drożdżowe ciasto na rogaliki, paszteciki itp. (bez ograniczeń)
Palmiery z gotowego ciasta francuskiego (lakto-wege)
Słodkie poduszeczki z ciasta francuskiego (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas