7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Oszukane baba ghanoush

Oszukane, bo z fasolą, bo po prostu zabrakło mi bakłażana, a bakłażan ma to do siebie, że strasznie kurczy się w piekarniku.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-3

duży bakłażan
biała fasola, pół puszki
czosnek, 1 ząbek
oliwa, 3-4 łyżki
kolendra mielona, 0,5 łyżeczki
sok z cytryny, łyżka
sól i pieprz
chili do posypania

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 150 st. C. Umytego bakłażana kroimy na pół, polewamy oliwą (ale nie tą z przepisu) i posypujemy solą. Pieczemy godzinę. Po upieczeniu czekamy aż ostygnie. Obieramy ze skóry, wrzucamy do blendera. Miksujemy na gładką masę z resztą składników. Chowamy do lodówki na pół godziny.

Wskazówki i uwagi:

Opcjonalnie można dodać całą puszkę fasoli, albo dać mniej czosnku, żeby potrawa była delikatniejsza.
Nadesłał(a) hebiichigo, dnia: 2012-12-31 21:46:59.052
Źródło/autor przepisu: Mój blog http://veganandvain.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Baba drożdżowa parzona (bez ograniczeń)
Ekspresowy chłodnik pomidorowy/ oszukane gazpacho (wegańska & RAW)
Chilli con carne - troszkę oszukane ;) (wegańska)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini z warzywami (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas