7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dhal MakhaniIndyjski, aromatyczny i pyszny obiad z soczewicy, idealny na chłodne, zimowe wieczory.
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 4200-250 g soczewicy
2 marchewki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego kminu 1 suszone/świeże chili drobno posiekane lub 3/4 łyżeczki pieprzu cayenne opcjonalnie: ziarna gorczycy, goździki, przyprawa do Dhal lub curry sos sojowy (lub sól) 1 puszka pomidorów lub przecier pomidorowy (lub jedno i drugie) oliwa z oliwek/inny tłuszcz roślinny sok z połówki cytryny Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Dal Makhani (wegańska)Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
niuniuska May 9, 2013