7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka warzywna z tofu

Fajne, lekkie, i - o dziwo - pożywne. Z bardzo prostych składników. W sam raz na lunch.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

jedna mała cukinia
1/2 bakłażana
malutka cebula
mała marchewka
ząbek czosnku
tofu
oliwa z oliwek
papryka słodka
tymianek, rozmaryn
sól, pieprz
ew. sos sojowy

Przygotowanie:

Cukinię i bakłażana pokroić w podłużne plastry i natrzeć je czosnkiem. Pokroić marchewkę (ja kroję wzdłuż na plastry) i cebulę. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć w nim warzywa, posypać ziołami i przyprawami. Na wierzch ułożyć plastry tofu. Można delikatnie wszystko przemieszać. Zapiekać w temp. ok. 180 stopni przez ok. 20 minut. Kiedy jest już gotowe, można przyprawić sosem sojowym.

Wskazówki i uwagi:

Podejrzewam, że z papryką byłoby jeszcze lepsze, ale nie sprawdziłam, bo nie miałam :)
Nadesłał(a) sylvia, dnia: 2012-11-03 17:36:04.97
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka warzywna (wegańska)
Zapiekanka warzywna z sosem jajecznym (ovo-wege)
Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń)
Zapiekanka z tofu ze słonecznikiem (wegańska)
Zapiekanka ze szpinaku i tofu (wegańska)
Pasta warzywna z soczewicą i tofu (wegańska)
Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege)
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i tofu (lakto-wege)
Zapiekanka z wędzonym tofu i pesto (wegańska)
Zupa pomidorowa z orzechami i tofu warzywnym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas