7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ziemniaki ze szpinakiem po indyjsku

Ostatnio zakochałam się w kuchni indyjskiej, więc jeśli jesteś zwolennikiem mixu przypraw to potrawa dla Ciebie :) Ja podałam z ryżem, ale sprawdzi się również jako danie samo w sobie ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

ziemniaki pokrojone w kostkę
450 g młodego szpinaku
1 czerwona chili, pokrojona w plasterki
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
szczypta chili w proszku
kolendra
kminek
bulion warzywny (ok. 150 ml
sól, pieprz
olej roślinny

Przygotowanie:

Obsmażamy cebulę wraz z czosnkiem. Dodajemy sproszkowaną chili, kolendrę i zmielony kminek. Wlewamy bulion warzywny, dodajemy ziemniaki, szpinak, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem (ok.10 min). Doprawiamy solą, pieprzem.
Nadesłał(a) DiTa, dnia: Sep 16, 2012
Źródło/autor przepisu: Jenny Stacey "Kuchnia wegetraniańska"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A co mam zrobić z pokrojoną papryczką chili??? Dać na początek? Od momentu gotowania? W ostatnich minutach???
zabrzanin Mar 15, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska)
Gotowane ziemniaki faszerowane szpinakiem (wegańska)
Kotleciki z soczewicy "po indyjsku" (bez ograniczeń)
Ryż z warzywami po indyjsku (wegańska)
Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege)
Ziemniaki z mangoldem (burakiem liściowym) lub szpinakiem (wegańska)
Wegańska pasta z orzechów nerkowca po indyjsku (wegańska & RAW)
Chłodnik ze szpinaku (lakto-wege)
Falafel ze szpinakiem (lakto-wege)
Cannelloni ze szpinakiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas