7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jabłka w kruszonce

Deser powstał przez przypadek: robiłam ciasto drożdżowe na wierzchu z jabłkami i kruszonką. Zostały jabłka i kruszonka. I oto jest!



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 jabłka (najlepiej szara reneta lub antonówka)
4 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru
35 g masła
cynamon
ew. sok z cytryny jeśli jabłka nie są kwaśne

Przygotowanie:

Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Posypać je cynamonem i skropić cytryną. Wyłożyć nimi małe żaroodporne foremki do mini tarty. Przygotować kruszonkę: zagnieść mąkę i cukier z miękkim masłem, rozkruszyć. Kruszonkę posypać jabłka.

Zapiekać aż kruszonka będzie złocista, ok. 30-40 minut w 180 st. C.
Nadesłał(a) magdarrr, dnia: 2012-06-07 15:52:21.289
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege)
Czekoladowa szarlotka z kruszonką (bez ograniczeń)
Drożdżówka wegańska z kruszonką (wegańska)
Ciasto kruche z bakaliami i kruszonka (wegańska)
Kruszonka na ciasto - jak zrobić (wegańska)
Jabłka w cieście (wegańska)
Jabłka w szlafroczkach (bez ograniczeń)
Jabłka z patelni (wegańska)
Wytrawne jabłka w cieście (lakto-wege)
Syli jabłka z grilla (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas