
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Jabłka w kruszonceDeser powstał przez przypadek: robiłam ciasto drożdżowe na wierzchu z jabłkami i kruszonką. Zostały jabłka i kruszonka. I oto jest!
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2 jabłka (najlepiej szara reneta lub antonówka)
4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 35 g masła cynamon ew. sok z cytryny jeśli jabłka nie są kwaśne Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Posypać je cynamonem i skropić cytryną. Wyłożyć nimi małe żaroodporne foremki do mini tarty. Przygotować kruszonkę: zagnieść mąkę i cukier z miękkim masłem, rozkruszyć. Kruszonkę posypać jabłka.
Zapiekać aż kruszonka będzie złocista, ok. 30-40 minut w 180 st. C. ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege)Czekoladowa szarlotka z kruszonką (bez ograniczeń) Drożdżówka wegańska z kruszonką (wegańska) Ciasto kruche z bakaliami i kruszonka (wegańska) Kruszonka na ciasto - jak zrobić (wegańska) Jabłka w cieście (wegańska) Jabłka w szlafroczkach (bez ograniczeń) Jabłka z patelni (wegańska) Wytrawne jabłka w cieście (lakto-wege) Syli jabłka z grilla (wegańska+miód) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |