7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kapusta kiszona duszona z fasolą

Potrawa prosta i sycąca.

Średnia ocena: [3.3 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2osób

250-300 g kapusty kiszonej
1 szklanka fasoli - średni Jaś
1 duża cebula
1 marchewka

listek laurowy
sól
pieprz
kminek
olej

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć, ugotować i odcedzić. Kapustę ugotować z listkiem laurowym - jeśli za kwaśna, odlać wodę i zagotować powtórnie. Cebulę drobno pokroić i udusić. Marchewkę zetrzeć na tarce i udusić z cebulą. Wszystkie składniki połączyć i jeszcze chwilę poddusić.

Doprawić, podawać z ziemniakami lub wymieszaną z ugotowanym makaronem.

Wskazówki i uwagi:

Można zaprawić łyżką mąki.
Nadesłał(a) araksol, dnia: May 28, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dobre, ale nie jakieś genialne. Po prostu dobre. Chociaż z pieczonymi ziemniakami smakowało super - takie połączenie zawsze się sprawdza :) Generalnie samo w sobie zwyczajne, ale świetne jako dodatek do obiadu.
patrycccja Jan 3, 2013

Bardzo dobry przepis, często zamiast fasoli stosuje pieczarki.
Drys Aug 4, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Buraczki z kiszoną kapustą (duszone) (wegańska)
Sałatka z kaszy gryczanej i kapusty kiszonej z fasolą i warzywami (wegańska)
Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
Kapusta kiszona z kurkami (wegańska)
Zasmażana kapusta kiszona (wegańska)
Duszona kapusta czerwona (wegańska)
Kapusta duszona z warzywami (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej i marchwi (wegańska & RAW)
Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem (wegańska & RAW)
Makaron z kapustą kiszoną i grzybami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas