7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Warzywa z fasolą do makaronu

Danie łatwe i sycące.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

szklanka fasoli jaś
3 szklanki makaronu
1 duża marchew
kawałek selera
1/2 pietruszki
ząbek czosnku
duża cebula
tymianek
pieprz
sól
łyżka oleju

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć i ugotować w wodzie, w której się moczyła. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych otworach i udusić na oleju razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem, dodać odcedzoną fasolę i przyprawy, wymieszać z ugotowanym makaronem.

Wskazówki i uwagi:

Zamiast makaronu można podać z kluskami kładzionymi.
Nadesłał(a) araksol, dnia: 2012-05-24 16:47:28.516
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Warzywa duszone ze śmietaną do makaronu (lakto-wege)
Zielone warzywa duszone z makaronem (bez ograniczeń)
Warzywa sezamowe z makaronem sojowym (wegańska)
Makaron z fasolą i wstążkami marchewkowymi (wegańska)
Makaron na szybko - zasmażany z fasolą i jajkiem (ovo-wege)
Warzywa z woka (wegańska)
Zielone warzywa jednogarnkowe (wegańska)
Pieczone letnie warzywa (wegańska)
Uniwersalne warzywa z granulatem (ovo-wege)
Warzywa faszerowane po gospodarsku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas