7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Walentykowe buraczkowe "ravioli"

Buraki pokroiłam w bardzo cienki plasterki, a serduszka wycinałam wykrawaczką do ciastek. Za nadzienie posłużyło puree z pęczaku i pieczonej dyni doprawione pikantną sambar masalą. Do tego prosty sos jogurtowo-pietruszkowy z czosnkiem i efektowny obiad lub kolacja jak znalazł. Polecam! :)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 duże upieczone buraki
1/4 szklanki pęczaku ugotowana do miękkości
kawałek upieczonej dyni lub puree z dyni
1/2 łyżeczki sambar masali lub innej ulubionej przyprawy
sól
pieprz

sos:
jogurt
pietruszka
czosnek

Przygotowanie:

Przygotowujemy nadzienie: pęczak miksujemy razem z dynią na gładką pastę w blenderze. Przyprawiamy do smaku - bardzo dobrze komponują się indyjskie, pikantne przyprawy.

Pietruszkę siekamy, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę, łączymy z jogurtem.

Buraki kroimy w cieniutkie plasterki, wycinamy serduszka. Na każde kładziemy odrobinę nadzienia, przykrywamy drugim serduszkiem, delikatnie dociskamy. Podajemy z sosem. Polecam! :)
Nadesłał(a) zielenina_blog, dnia: 2012-02-14 20:29:34.646
Źródło/autor przepisu: http://zielenina.blogspot.com/2012/02/walentykowe-ravioli.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Buraczkowe ravioli z orzechowym nadzieniem (wegańska & RAW)
Buraczkowe tofu (wegańska)
"Buraczkowa" sałatka grecka (lakto-wege)
Zupa zimowa buraczkowa (wegańska+miód)
Kotlety ziemniaczano-buraczkowe (wegańska)
Ravioli z sosem z orzechów włoskich (lakto-wege)
Ravioli z nadzieniem z orzechów i gorgonzoli (bez ograniczeń)
Ravioli ze szpinakiem, czyli włoskie, kwadratowe pierożki (wegańska)
Chłodnik buraczkowo-szczawiowy z ogórkami, rzodkiewkami i zieleniną (bez ograniczeń)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas