7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Biscotti migdałowe z morelamiWłoskie ciastka pieczone dwa razy, idealne do chrupania i maczania w kawie/herbacie/czekoladzie... robi się je bardzo prosto!
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: około 30 biscotti1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej (ale takiej dobrze zmielonej)
1,5 szkl. mąki białej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka cukru (można dać pół, morele są słodkie) 3/4 szkl. (lub ciut więcej) musu z jabłek (jabłko rozgotowane na mus, zmiksowane na gładko) 1-3 łyżek oleju (im mniej, tym twardsze będzie biscotti) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka aromatu migdałowego podprażone migdały, posiekane i posiekane suszone morele - razem 1,5 szklanki, można pół na pół albo więcej moreli jak ktoś lubi Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Biscotti Maddalena (ovo-wege)Sernik z morelami (bez ograniczeń) "Sernik" na zimno z morelami (lakto-wege) Babka ryżowa z morelami (bez ograniczeń) Kompot jabłkowy z suszonymi morelami (wegańska) Sałatka owocowa z morelami i gruszkami (wegańska & RAW) Manna z amarantusem i suszonymi morelami (wegańska) Zupa migdałowa (lakto-wege) Ciasteczka migdałowe (ovo-wege) Migdałowy brownie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 May 20, 2012