7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ciasto cynamonowo-jabłkowo-orzechoweCiasto nie rośnie wiele, więc polecam robić w małej foremce. Mimo że swoim wzrostem poszczycić się nie może, to jest bardzo smaczne. Nie jest to typowy jabłecznik. Połączenie jabłek, cukru brązowego, cynamonu i orzechów włoskich zaskakuje nowym smakiem. Ciasto z kategorii "mokrych" (ale nie tak jak brownie). Tak więc hop siup, czary mary za łupanie orzechów się bierz :)
Średnia ocena:
[4.7
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: mała forma/ 10 porcji2 szklanki posiekanego jabłka za skórką
1/3 do 1/2 szklanki cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu (spokojnie można dać więcej) 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich/laskowych 1/4 szklanki rodzynek 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego 1/3 szklanki musu jabłkowego (można nie dawać oleju wówczas musu dajemy ok. 1/2 szklanki) 1 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody trochę wody (lub mleka roślinnego) szczypta soli Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ciasto jabłkowo-cynamonowe (bez ograniczeń)Muffinki jabłkowo-cynamonowe (wegańska) Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska) Niebo - ciasto jak kruche z masą jabłkową i orzechową (wegańska) Placek jabłkowo - orzechowy (ovo-wege) Ciasto jabłkowe (wegańska) Mus jabłkowo-cynamonowy z kaszą manną (wegańska) Zapiekany deser jabłkowo-bananowo-cynamonowy (wegańska) Ciasto jabłkowo-kokosowe (bez ograniczeń) Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
paulein89 Jun 14, 2013