7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Batony owsiano-malinowe

Bardzo proste i pyszne!!!

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g malin
250 g masła roślinnego
200 g mąki pszennej (białej lub razowej)
200 g płatków owsianych
150 g cukru brązowego
100 g orzechów (dowolnych, jak kto lubi)
sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie:

Mieszamy mąkę z płatkami owsianymi, dodajemy miękkie masło w kawałkach. Rozcieramy rękami na kruszonkę, dodajemy cukier, 3/4 orzeszków i sok z cytryny. Wyrabiamy ciasto tak, by powstała kula.

3/4 ciasta wykładamy na małą prostokątną blachę, posypujemy malinami, resztą orzechów i pozostałym ciastem. Pieczemy 35 minut w 190°C. Po upieczeniu kroimy na batony :)

Wskazówki i uwagi:

Ja robię te batony z migdałami w słupkach, orzeszkami piniowymi lub włoskimi, ale próbujcie rożnych wersji.
Nadesłał(a) ramirra, dnia: Sep 7, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

masło? :)
Nula May 29, 2013

a czemu to jest "lakto-wege"? jak dla mnie 100% wegan
efedrina May 29, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Baton czekoladowo-orzechowy (bez ograniczeń)
Hippisowskie batony energetyczne (bakaliowe) (wegańska & RAW)
Ciasto owsiano-daktylowe (wegańska)
Owsiano-owocowy shake (wegańska & RAW)
Ciastka owsiano-owocowe z bakaliami (wegańska)
Ciasteczka owsiano-sojowe z jabłkami (wegańska)
malinowy chruśniak (bez ograniczeń)
Zupa malinowo - porzeczkowa (lakto-wege)
Litchi w sosie malinowym (lakto-wege)
Muffinki jeżynowe lub malinowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas