7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Surówka z roszponki, sera i granatu

Pyszna surówka, polecam na śniadanie.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

roszponka
granat
1-2 kiwi
ser camembert/ mozzarella/ ewentualnie żółty

sos:
1 łyżka gorącej wody
pół łyżeczki miodu
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
sól

Przygotowanie:

Wrzucam do miski roszponkę, ziarna granatu, pokrojone w kostkę kiwi i ser. W gorącej wodzie rozpuszczam miód, dodaję oliwę, trochę soku z cytryny i szczyptę soli. Mieszam wszystko razem.
Nadesłał(a) kaka, dnia: 2010-07-08 17:38:27.788
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

Nie dodałam kiwi, za to wrzuciłam ociupinkę pora,żeby zaostrzyć smak, użyłam brie naturalnego oraz prażonych pestek dyni. Wyszły pyszności :)
~kornel 2011-10-03 18:38:51.315

ja bym chyba wolala z jakims twardszym i ostrzejszym serem. kozim albo feta
efedrina 2010-07-13 13:39:39.204

b.ładnie wyglada
ana 2010-07-09 09:20:44.202

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z rzodkiewki i granatu (wegańska)
Surówka wiosenna z selera naciowego, cykorii i rukoli z granatem (wegańska & RAW)
Kolorowa sałatka z roszponką (wegańska)
Pyszne pesto z roszponki (wegańska)
Sałatka owocowa pomarańczowa z granatami (wegańska & RAW)
Sałatka z roszponki, buraków i marchwi (wegańska)
Królewski deser jogurtowy z granatem i czekoladą (wegańska)
Sałatka z roszponki z wędzonym tofu i orzechami włoskimi (wegańska)
Sowa z sera i warzyw (lakto-wege)
Pasta z sera topionego (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas